Bouw je eigen robot met LEGO Spike Prime

22 december 2021, van 15:00 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: € 1,50 | geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Ontdek wat er allemaal kan met deze robotset van LEGO. Je leert met de Spike Prime bouwen, programmeren en de sensoren te gebruiken.

Workshop

In deze workshop ga je aan de slag met LEGO Spike Prime. Je kan diverse robots, machines en andere creatieve bouwwerken maken. Deze stuur je aan met een computer en iPad waarbij je een programma maakt in de computertaal Scratch.

Let op; deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Kaarten

Wil jij je eigen LEGO robot bouwen? Koop dan je kaarten voor LEGO Spike Prime voor € 5,- via onderstaande knop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

21-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.