Maak je eigen animatiefilm met Stop-motion

21 oktober 2020, van 15:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Kosten: €5,- | Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Ken je Toy Story, Shaun het Schaap of Buurman & Buurman? Dit zijn hele mooie animatiefilms. Wil jij weten hoe deze films gemaakt worden en zou jij graag je eigen animatiefilm willen maken? Doe dan mee met de workshop stop-motion in FlevoMeer Bibliotheek. Daar leer je namelijk hoe je eenvoudig je eigen film in elkaar draait.

Animatiefilm

De workshop begint met een korte uitleg over animatiefilms en een aantal voorbeelden van films. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan in een animatiefilm. Een koe die parachute springt, happende scharen die een muntje achterna zitten, een sneeuwpop die tot leven komt, eigenlijk alles! Vervolgens werken de kinderen in groepjes hun eigen ideeën voor een verhaal uit tot een scenario dat ze gebruiken om een stop-motion film te maken op de iPad met behulp van klei, papier, tekeningen of Lego.

Stop-motion

Stop-motion is een oude filmtechniek en bestaat al bijna net zo lang als de film zelf. Bij stop-motion wordt een serie foto’s gemaakt van een voorwerp dat steeds een klein stukje verschoven wordt. Als die foto’s dan heel snel achter elkaar worden afgespeeld lijkt het net alsof het voorwerp in beweging komt. Tijdens deze workshop leren kinderen hoe ze de stop-motion techniek kunnen gebruiken om zelf films te maken op een tablet.

Kaarten

Kaarten voor de workshop Stop-motion kosten €5,- en zijn hieronder of bij de informatiebalie in de bibliotheek te koop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol!

21-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

BiblioLab

Bij BiblioLab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met deze workshop leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.