Maak je eigen animatiefilm met Stop-motion

15 september 2021, van 19:30 tot 21:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: Gratis voor deelnemers Kunstprijs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij je eigen animatiefilm maken? Doe dan mee met de workshop stop-motion in FlevoMeer Bibliotheek. Daar leer je namelijk hoe je eenvoudig je eigen film in elkaar draait.

Animatiefilm

De workshop begint met een korte uitleg over animatiefilms en een aantal voorbeelden van films. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan in een animatiefilm. Een koe die parachute springt, happende scharen die een muntje achterna zitten, een sneeuwpop die tot leven komt, eigenlijk alles! Vervolgens werk je je eigen ideeën voor een verhaal uit tot een scenario dat ze gebruiken om een stop-motion film te maken op de iPad met behulp van klei, papier, tekeningen of Lego.

Stop-motion

Stop-motion is een oude filmtechniek en bestaat al bijna net zo lang als de film zelf. Bij stop-motion wordt een serie foto’s gemaakt van een voorwerp dat steeds een klein stukje verschoven wordt. Als die foto’s dan heel snel achter elkaar worden afgespeeld lijkt het net alsof het voorwerp in beweging komt. Tijdens deze workshop leer je hoe je de stop-motion techniek kunt gebruiken om zelf films te maken op een tablet.