Maak je eigen stripverhaal met StoryStarter

24 november 2021, van 15:00 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: € 1,50 | geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Met Lego StoryStarter creëer je je eigen verhaal.

Workshop

Dit bouw je per scene helemaal op met behulp van Lego. Elke scene deze neem je op de foto met de tablet. Vervolgens maak je er in de Lego StoryStarter app een mooi stripverhaal van. Je gaat in tweetallen aan de slag.

Voor wie

Met StoryStarter leren kinderen vanaf 7 jaar leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

Kaarten

Wil jij je eigen LEGO robot bouwen? Koop dan je kaarten voor Lego WeDo voor €5,- via onderstaande knop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

21-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.