Zomer op Schokland

13 juli 2019, van 14:00 tot 16:30 | Schokland, Talud, naast ingang Museum Schokland

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schokland is deze zomer het decor voor cultureel festival: ‘Zomer op Schokland’. Gedurende de hele zomer is de unieke internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’ te bewonderen met maar liefst 20 kunstwerken. Op en rondom het Museumterrein worden in de weekenden live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema ‘poëzie’.

Dichter des Vaderlands

FlevoMeer Bibliotheek levert ook een bijdrage aan dit culturele festival. Zo treedt Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja zaterdag 13 juli tweemaal op. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harold K. Arita Baaijens gaat met kinderen op ontdekkingstocht in de omgeving. Tijdens deze tocht wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen, met als basis de oefeningen uit haar boek Paradijs in de Polder.

Tsead Bruinja

Tsead Bruinja is dichter en woonachtig te Amsterdam. In 2019 en 2020 is hij Dichter des Vaderlands van Nederland. Bruinja, de zevende Dichter des Vaderlands, werd gekozen door een benoemingscommissie van kenners en dichters. Hij zal de komende twee jaar gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen en optreden als ambassadeur van de poëzie. Bruinja is een bevlogen ambassadeur voor de poëzie in de breedste zin: als bloemlezer, performer op podia en in de media, organisator van evenementen en aanjager van kruisbestuivingen met andere kunstvormen. Hij beweegt in zijn vaak geëngageerde dichterschap moeiteloos tussen binnenwereld en buitenwijk – en waar het wel moeite kost, levert dat spannende poëzie op.”

Harold K

De liedjes van Harold K zijn pakkende short stories in onvervalsbaar Limburgs. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. K is een troubadour pur sang en vertelt zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie.

Arita Baaijens

Arita Baaijens ontving internationaal erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van landschap. Over haar reizen publiceerde zij o.a. het bekroonde boek Desert Songs en bestsellers ‘Een regen van eeuwig vuur’, ‘Woestijnnomaden’ en ‘Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië’ (shortlist Jan Wolkersprijs 2016). In september 2018 verscheen ‘Paradijs in de Polder, wat landschap je vertelt’ (Atlas Contact). ‘Een geschenk uit de hemel’, reageerde hoogleraar en ecoloog Theunis Piersma enthousiast.