Maand van de Geschiedenis bij de bibliotheek

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. Van gelukzoekers tot weldoeners, van Fortuna tot vrijheid. Een bijzonder mooi programma met actuele talks, festivals, tours, tentoonstellingen, verkiezingen, tv- en radioprogramma’s, boeken staat nu live. Op OOK Flevoland zijn alle activiteiten van de Maand van de Geschiedenis in Flevoland te vinden. Op deze pagina staan alle activiteiten van FlevoMeer Bibliotheek, u bent van harte welkom.  

Antiek taxatie

Bent u ook benieuwd of u in het bezit bent van een pronkstuk of een prul? Taxateur Poekelien Lingbeek, bekend van het tv-programma Cash op zolder komt langs om taxaties uit te voeren.  

Hoe brei ik een Urker trui?

Vijf avonden breien in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Eind september komt de expert van visserstruien naar FlevoMeer Bibliotheek om een lezing te geven en daarna worden er vijf avonden georganiseerd om zelf een Urker visserstrui te breien

50 jaar bibliotheek Lelystad

Stadswandeling

De Flevolandse bibliotheken stelden samen met diverse wandelorganisaties uit Flevoland de route naar geluk samen. Deze route, die op zaterdag 21 oktober wordt gelopen, bestaat uit een zestal stadswandelingen waarin het geluk van Flevoland tot uitdrukking komt.

Ruilbeurs met curiosa

Samen met Canon De Noordoostpolder wordt de Curiosa Poldriana georganiseerd, een ruilbeurs waar materialen over de polder van eigenaar kunnen wisselen en waar de eigenaren anderen hun collectie kunnen laten zien. Stadsarchivaris Evelien Vermeeren is er om te vertellen over het stadsarchief.

Alexander Münninghoff

Alexander Münninghoff was correspondent in Moskou voor de Haagse Courant en oorlogscorrespondent in Cambodja, El Salvador en in de Eerste Golfoorlog. In 2014 kwam zijn autobiografisch boek De Stamhouder, een familiekroniek uit. Dit boek heeft in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen.

Foto: Willy Slingerland