Alfabetische lijst van databanken in de bibliotheek

Consumententests

Alle tests van de Consumentenbond van 1998 tot nu zijn in een databank in de bibliotheek te bekijken. Handig als u bijvoorbeeld een wasmachine, televisie of tablet wilt aanschaffen.

Leesplein

Kinder- en jeugdboeken site met leestips en schrijversinformatie voor kinderen, jongeren, ouders en professionals.

Toegang: binnen de bibliotheek én buiten de bibliotheek

Lezen voor de Lijst

Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen, docenten, ouders en bibliotheekmedewerkers. De site geeft advies bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen lezen.

Toegang: binnen de bibliotheek én buiten de bibliotheek

Literatuurplein

Literatuurplein is dé site met literair nieuws, recensies, schrijversinterviews en informatie over literaire prijzen. Ook geeft de site een agenda-overzicht van literatuur op radio en tv.

Toegang: binnen de bibliotheek en buiten de bibliotheek

Literom

Literom biedt een compleet overzicht van auteurs, artikelen en recensies van Nederlandse landse literatuur.

Toegang Literom: alléén binnen de bibliotheek en buiten de bibliotheek voor bibliotheekleden

MuziekwebLuister

Muziekwebluister is een streaming muziekdienst voor bezoekers van de bibliotheek. U kunt ermee luisteren naar de complete cd-collectie van Muziekweb en dat zijn meer dan 6 miljoen tracks. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is een portal met oefenprogramma’s over taal, rekenen, internet, werk, geld, opvoeding en gezondheid.

PressReader

PressReader is een databank met duizenden dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen. Elke dag kunt u via de PressReader-app de nieuwste kranten of tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Toegang: binnen de bibliotheek en buiten de bibliotheek na verbinding met wifi-netwerk bibliotheek.

Meer informatie over PressReader>>

Theorie.nl

Met het digitaal oefenprogramma van Theorie.nl kun je oefenen met verschillende theorie-examens. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs en er wordt na afloop aangegeven wat je goed en fout hebt gedaan. In de auto-examens staan 65 vragen en in de motor- en bromfietsexamens 50 vragen. De proefexamens zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven.

Uittrekselbank

Voor uittreksels kunt u in de Uittrekselbank kijken. De Uittrekselbank bevat uittreksels van Nederlandstalige literatuur.

Toegang Uittrekselbank: binnen de bibliotheek én buiten de bibliotheek voor bibliotheekleden.

Winkler Prins online

De Winkler Prins online kent drie versies voor verschillende leeftijden:

• De Junior Winkler Prins online is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en bevat korte teksten van een begrijpelijk taalniveau, veel afbeeldingen, video’s en animaties en een eenvoudige zoektechnologie.
  • De Studie Winkler Prins Online is ontwikkeld voor jongeren vanaf tien jaar voor het zoeken naar informatie voor een werkstuk of een project.
  • De Grote Winkler Prins online is een volledige en mooi vormgegeven online encyclopedie die geschikt is voor iedereen vanaf vijftien jaar.

Van Dale Woordenboeken

Betekenissen zoeken in de woordenboeken: Nederlands, Nederlands-Engels, Engels-Nederlands, Nederlands-Duits, Duits-Nederlands, Nederlands-Frans, Frans-Nederlands, Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands.