Een FabLab in de bibliotheek

FabLab staat voor Fabrication Laboratory. Wat begint met een idee, wordt omgezet in een computermodel, dat vervolgens in 3D geprint of met de snijplotter uitgesneden kan worden. Een magische wereld voor jong en oud.

Ook buiten de bibliotheek
BiblioLab is uitgegroeid van een innovatieve omgeving in de bibliotheek tot een interessante partner voor uiteenlopende organisaties. Zo worden er regelmatig demonstraties, presentaties en workshops georganiseerd op scholen, bij verenigingen, bedrijven en andere vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Tjarko Roorda.

BiblioLab Lelystad

In de openbare digitale werkplaats in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad kunt u zelf producten ontwerpen en maken. Iedereen is welkom en kan gebruik maken van de faciliteiten, zoals 3D-printers, een 3Doodler pen, een 3D-scanner en een snijplotter met drukpers voor t-shirts. Vanuit het BiblioLab worden diverse workshops aangeboden waarin u kunt leren printen en tekenen.

Meer weten over het BiblioLab, neem dan contact op via telefoon 088 008 0720 of mail

Mooi animatiefilmpje

BiblioLab Dronten

In FlevoMeer Bibliotheek Dronten is op de Kenniswerkplaats FabLab Dronten op woensdag van 14.00-17.00 uur bezoekers kennis maken met het 3D printen en de ontwikkeling en de betekenis hiervan in de toekomst.


Protheses voor kinderen in oorlogsgebieden

BiblioLab Emmeloord

In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder kunt u 3D tekenen, 3D scannen en 3D printen. Voor kinderen zijn er ook diverse interessante apparaten aangeschaft waar heerlijk mee geëxperimenteerd kan worden. Het BiblioLab in Emmeloord is open op woensdag van 13.00-16.30 uur.

Actueel

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.