Bibliotheek aan Huis

Bent u slecht ter been? En leest u graag? Dan is Bibliotheek aan Huis iets voor u.

Hoe gaat dat?

Nadat u ons hebt laten weten dat u van deze dienst gebruik wil maken, neemt een medewerker of vrijwilliger van de bibliotheek contact met u op. Een vrijwilliger die begeleid wordt door de bibliotheek komt bij u thuis. U kunt dan overleggen welke boeken u het liefst leest. Vervolgens komt de vrijwilliger regelmatig nieuwe materialen bij u thuis brengen. Als u nog geen lid bent van de bibliotheek kan de vrijwilliger u aanmelden als lid en de lenerspas namens u ophalen.

Veel meer dan je denkt

In de eerste plaats kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familie- en streekromans, moderne literatuur, hobby- en fotoboeken, boeken over uw eigen streek, reisverhalen, romans in andere talen. Maar de bibliotheek biedt nog veel meer. Wist u dat u ook tijdschriften, muziek en films kunt lenen?

Weg met de kleine lettertjes

Als u slechter gaat zien, zijn Grote Letterboeken een uitkomst. U kunt ook kennis maken met boeken, kranten of tijdschriften in gesproken vorm en informatie krijgen over vergrotende leeshulpmiddelen. Verder beschikt de bibliotheek over een collectie daisy-roms.  

Wat kost het?

Voor het lidmaatschap van de bibliotheek betaalt u een jaarlijkse contributie. U leent dan alle materialen gratis voor een periode van zes weken.

Samenwerking

Bibliotheek aan Huis Noordoostpolder is een samenwerking tussen de ledenvereniging Zorggroep Oude en Nieuwe Land en FlevoMeer Bibliotheek.  

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met FlevoMeer Bibliotheek

  • Lelystad: 088 008 0720
  • Noordoostpolder: 088 008 0730
  • Dronten: 088 008 0740
  • Zeewolde: 088 008 0760
  • Urk: 088 008 0770