Henk van Strien

“Mijn doel is dat de bibliotheek een plek in de stad heeft waar je niet om heen kan” aldus Henk van Strien (1961).

Henk van Strien

Oorspronkelijk uit de psychiatrische zorg waar hij van verpleegkundige is opgeklommen naar afdelingshoofd. Na reorganisaties is hij breed gaan solliciteren en kwam uit bij de bibliotheek, naar eigen zeggen ‘omdat hij van lezen houdt’. Met het beeld van de bibliotheek als uitleenfabriek is hij aan de slag gegaan als teamleider bij vestiging Lelystad. Juist het imago van de bibliotheek trok hem aan: de grote veranderingen binnen de bibliotheekbranche en het inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Hij gaat er voor om met de bibliotheek verbindingen te leggen in de breedste zin van het woord. Niet alleen in zijn nieuwe functie als regiomanager Lelystad door samenwerkingsverbanden te zoeken en verbindingen aan te gaan, maar ook door het team te laten groeien en ontwikkelen.