Paulien Botman

"Het veranderende werkgebied van de bibliotheek beschouw ik als een leuke uitdaging, waar nog een wereld te winnen valt" zegt Paulien Botman (1960).

Na de middelbare school heeft zij gekozen voor de Bibliotheekacademie, gewerkt in de bibliotheken in Amsterdam en Almere. Nog een paar keer uitgevlogen naar andere branches zoals de zorg en het bedrijfsleven maar toch weer terug naar de bibliotheek. Nu is Paulien werkzaam als regiomanager Dronten/Zeewolde bij FlevoMeer Bibliotheek. Ze vindt het fijn bij de bibliotheek, vooral het type mens dat er werkt: sociaal, maatschappelijk betrokken en ge├»nteresseerd in cultuur. De bibliotheek van de toekomst is in haar ogen een warme en professionele vergaarplaats van kennis waar iedereen welkom is.