Vrienden van de Bieb

Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen, projecten en literaire cafés.   

Eén keer per jaar houdt de stichting een grote boekverkoop en meerdere keren per jaar een Mini-Boekverkoop met wisselende thema’s, waarbij afgeschreven materialen van de bibliotheek verkocht worden. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de bibliotheek.  

Voordelen

Word ook Vriend en steun daarmee de bibliotheek en profiteer tevens van de voordelen. Als Vriend bieden wij u:

  • uw eigen Vriendenpas
  • gratis toegangskaarten voor het literair café dat vijf keer per jaar wordt gehouden
  • één keer per kwartaal een Vrienden van de Bieb nieuwsbrief
  • kortingen voor bepaalde activiteiten en evenementen
  • eerste twee boeken gratis bij alle mini-boekverkopen van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
 

Gerealiseerde projecten door Vrienden en Sponsoren

De afgelopen jaren financierden de Vrienden van de Bieb al
verschillende projecten voor FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, zoals een nieuwe geluidsinstallatie, een beamer, een koffieautomaat en een podium. Daarnaast organiseert de stichting ook vijf keer per jaar het literair café met toonaangevende auteurs en dragen ze regelmatig bij voor extra auteurs. Voor FlevoMeer Bibliotheek is de stichting dan ook van onschatbare waarde.  

Voordelen

Per 1 januari 2019 is de minimale bijdrage voor de Vrienden van de Bieb € 22,50 per jaar. U kunt zich aanmelden bij de infobalie van de bibliotheek of via dit formulier.

Als u lid wilt worden van de Vrienden van de Bieb, kunt u uw vriendenbijdrage van minimaal €22,50 per jaar overmaken op rek. nr. NL 25 SNSB 0905 9038 54 o.v.v. Vrienden van de Bieb, waarna u uw Vriendenpas thuis gestuurd krijgt.