Onze vestigingen zijn gesloten t/m 15 maart. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Gedichtenwedstrijd

Stem op jouw favoriete gedicht

Veel dichters hebben een prachtig gedicht ingestuurd. De jury, bestaande uit Thom Ummels (presentator, dichter en voorzitter van Sunsation), Juul Baars (Stadsdichter van Lelystad en oprichter van poëzie-initiatief De Salon) en Eva Vriend (schrijver van onder andere “De helpende hand” en “Eens ging de zee hier tekeer”) heeft hieruit de 10 mooiste gedichten gekozen. Hieronder zie je de filmpjes van de gedichten. Via de oranje knop kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete gedicht. De vakjury kiest samen aan de hand van hun beoordelingen van de gedichten en presentatievideo’s hun favoriet en laten de stem van het  publiek meewegen in hun keuze van de uiteindelijke winnaar.

 

Gedicht 1: Igna Geveke

Gedicht 2: Marc Mik

Gedicht 3: Kirua Sinyangwe

Gedicht 4: André v.d. Wal

Gedicht 5: Sjoerd Feenstra

Gedicht 6: Joshua Buijnink

Gedicht 7: Neeltje Versteeg

Gedicht 8: Tine de Jong-Veenstra

Gedicht 9: Lisette Visser

Gedicht 10: Arthur van Putten

Luister mee op de gedichtendag

Tijdens het live-event op Landelijke Gedichtendag op donderdag 28 januari, komen allereerst de presentatievideo’s voorbij. De jury krijgt op dat moment de publieksstem overhandigd en gaat in beraad over de te kiezen winnaar. Intussen geniet het publiek van de voordracht van Ingmar Heytze. Na de voordracht maakt de vakjury de winnaar van de wedstrijd bekend. De finale met Ingmar Heytze als speciale gast is gratis online bij te wonen.