Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.

 

 

 


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Op ons abonnementenoverzicht vind je alle voorwaarden op een rijtje.

Kan ik met mijn abonnement e-books en luisterboeken lenen?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis e-books en luisterboeken lenen, behalve met de minipas. Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

  • Met een jeugdabonnement leen je maximaal 10 e-books en luisterboeken voor de jeugd (t/m D-titels) en ‘Lezen voor de lijst’ per drie weken.
  • Met een basisabonnement jong volwassenen leen je 6 e-books per jaar.
  • Met een sterabonnement jong volwassenen, een basisabonnement volwassenen en een sterabonnement volwassenen kun je lenen uit alle e-books en luisterboeken van de bibliotheek.  

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Meld dit bij de bibliotheek, je vindt ons mailadres of telefoonnummer hier. Wij zorgen er dan voor dat je bibliotheekpas wordt geblokkeerd, zodat anderen deze niet kunnen gebruiken. En we kijken natuurlijk of je bibliotheekpas misschien bij ons is gevonden. Een duplicaatpas kost € 2,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Via Mijn menu kun je bij Mijn gegevens zelf je adreswijziging doorgeven.

Of stuur ons een mailtje met je naam, adres, lenersnummer en geboortedatum.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar een duurder abonnement met meer mogelijkheden. Wil je graag overstappen naar een goedkoper abonnement, dan kan dat nadat je een jaar lid bent geweest. Kom hiervoor langs in de bibliotheek en wij maken het voor je in orde. Bekijk hier de openingstijden.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Jammer dat je je abonnement wilt opzeggen. Je kunt je lidmaatschap stopzetten in de bibliotheek of via mail. Vermeld in de mail je naam, adres, lenersnummer en geboortedatum.

Ben je korter dan een jaar lid, dan wordt je abonnement op zijn vroegst aan het eind van die eerste abonnementsperiode beëindigd. Als je al minimaal een jaar lid bent, dan stopt je abonnement vanaf de eerste dag van de volgende maand. Je ontvangt dan het vooruitbetaalde abonnementsgeld via je bankrekening terug. Het bedrag dat je terugkrijgt, bedraagt 1/12 van het betaalde abonnementsgeld voor elke volledige maand na het stoppen van het lidmaatschap.  In ons Algemeen Reglement staat de precieze voorwaarden.

Je abonnement wordt pas beëindigd als je alle materialen hebt teruggebracht en als eventuele openstaande bedragen zijn betaald.


Ledenvoordeel

Wat is het ledenvoordeel?

Met je bibliotheekpas kun je niet alleen heel veel boeken, films of tijdschriften lenen. Ook kun je e-books lenen, honderden luisterboeken luisteren en krijg je korting op sommige activiteiten. Daarnaast hebben wij een aantal afspraken met partners zoals theaters in de regio, zodat je met je bibliotheekpas korting krijgt op bepaalde voorstellingen.

Wat zijn de Vrienden van de Bieb in Lelystad?

Vrienden van de Bieb Lelystad is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Word ook Vriend en steun daarmee de bibliotheek en profiteer tevens van de voordelen zoals het gratis bezoeken van het Literair café.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

De bibliotheek is er voor iedereen en daarom heeft FlevoMeer Bibliotheek verschillende abonnementen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Je kunt je abonnement nu direct online regelen. Nadat je je online hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail waarin staat dat je de bibliotheekpas kunt afhalen in de vestiging van jouw keuze. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als je je bibliotheekpas ophaalt.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, ook zonder lidmaatschap ben je bij ons van harte welkom. Bezoek één van onze activiteiten of lees een krant of tijdschrift aan de leestafel. Ook kun je bij ons in alle rust studeren of werken of één van onze computers gebruiken.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Ja, dat kan met een cadeaubon. De cadeaubon is verkrijgbaar in een leuke cadeauverpakking en is inwisselbaar in elke vestiging van FlevoMeer Bibliotheek.Geen antwoord op je vraag gevonden?