Onze vestigingen zijn gesloten t/m 15 maart. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.

 

 

 

Onze vestigingen zijn gesloten van dinsdag 15 december t/m 15 maart 2021. Wil je blijven lezen tijdens deze lockdown? Kijk dan eens bij de AfhaalBieb of bij de Online Bibliotheek.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Op ons abonnementenoverzicht vind je alle voorwaarden op een rijtje.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis e-books lenen, behalve met de minipas. Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

  • Met een jeugdabonnement leen je e-books voor de jeugd (t/m D-titels), ‘Lezen voor de lijst’-e-books en 6 titels per jaar uit gehele aanbod.
  • Met een basisabonnement jong volwassenen leen je 6 e-books per jaar.
  • Met een sterabonnement jong volwassenen, een basisabonnement volwassenen en een sterabonnement volwassenen kun je lenen uit alle 28.000 e-books van de bibliotheek.  

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Meld dit bij de bibliotheek, je vindt ons mailadres of telefoonnummer hier. Wij zorgen er dan voor dat je bibliotheekpas wordt geblokkeerd, zodat anderen deze niet kunnen gebruiken. En we kijken natuurlijk of je bibliotheekpas misschien bij ons is gevonden. Een duplicaatpas kost € 2,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Via Mijn menu kun je bij Mijn gegevens zelf je adreswijziging doorgeven.

Of stuur ons een mailtje met je naam, adres, lenersnummer en geboortedatum.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar een duurder abonnement met meer mogelijkheden. Wil je graag overstappen naar een goedkoper abonnement, dan kan dat nadat je een jaar lid bent geweest. Kom hiervoor langs in de bibliotheek en wij maken het voor je in orde. Bekijk hier de openingstijden.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Jammer dat je je abonnement wilt opzeggen. Je kunt je lidmaatschap stopzetten in de bibliotheek of via mail. Vermeld in de mail je naam, adres, lenersnummer en geboortedatum.

Ben je korter dan een jaar lid, dan wordt je abonnement op zijn vroegst aan het eind van die eerste abonnementsperiode beëindigd. Als je al minimaal een jaar lid bent, dan stopt je abonnement vanaf de eerste dag van de volgende maand. Je ontvangt dan het vooruitbetaalde abonnementsgeld via je bankrekening terug. Het bedrag dat je terugkrijgt, bedraagt 1/12 van het betaalde abonnementsgeld voor elke volledige maand na het stoppen van het lidmaatschap.  In ons Algemeen Reglement staat de precieze voorwaarden.

Je abonnement wordt pas beëindigd als je alle materialen hebt teruggebracht en als eventuele openstaande bedragen zijn betaald.


Ledenvoordeel

Wat is het ledenvoordeel?

Met je bibliotheekpas kun je niet alleen heel veel boeken, films of tijdschriften lenen. Ook kun je e-books lenen, honderden luisterboeken luisteren en krijg je korting op sommige activiteiten. Daarnaast hebben wij een aantal afspraken met partners zoals theaters in de regio, zodat je met je bibliotheekpas korting krijgt op bepaalde voorstellingen.

Wat zijn de Vrienden van de Bieb in Lelystad?

Vrienden van de Bieb Lelystad is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. Word ook Vriend en steun daarmee de bibliotheek en profiteer tevens van de voordelen zoals het gratis bezoeken van het Literair café.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

De bibliotheek is er voor iedereen en daarom heeft FlevoMeer Bibliotheek verschillende abonnementen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Je kunt je abonnement nu direct online regelen. Nadat je je online hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail waarin staat dat je de bibliotheekpas kunt afhalen in de vestiging van jouw keuze. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als je je bibliotheekpas ophaalt. Onze vestigingen zijn gesloten van 15 december t/m 19 januari 2021. Je kunt met het lidmaatschapsnummer dat je krijgt gemaild direct gebruik maken van de AfhaalBieb en de Online Bibliotheek.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, ook zonder lidmaatschap ben je bij ons van harte welkom. Bezoek één van onze activiteiten of lees een krant of tijdschrift aan de leestafel. Ook kun je bij ons in alle rust studeren of werken of één van onze computers gebruiken.

Onze vestigingen zijn gesloten van 15 december t/m 15 maart 2021.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Ja, dat kan met een cadeaubon. De cadeaubon is verkrijgbaar in een leuke cadeauverpakking en is inwisselbaar in elke vestiging van FlevoMeer Bibliotheek.

Onze vestigingen zijn gesloten van 15 december t/m 19 januari 2021.Geen antwoord op je vraag gevonden?