Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 81)

 • Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek organiseren poëziedag op Schokland Bekijk details

  15 juli 2021

  Op zaterdag 24 juli vindt bij Museum Schokland een poëziedag plaats. Georganiseerd door Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. In de Museumtuin treden de Zeeuwse dialectzanger Broeder Dieleman, de dichters Thomas Gerla en Marlou Kamstra uit Lelystad en de Urker stadsdichter Fokke Geert Hoekstra op.

  Bekijk details van Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek organiseren poëziedag op Schokland

 • Boek 'n Trip Bekijk details

  6 juli 2021

  Ga deze zomer op vakantie in een boek! De Bibliotheek heeft deze zomer een super leuke actie, waarbij je gratis 10 e-books en 10 luisterboeken kunt lenen. Je kunt kiezen uit meer dan 100.000 e-books en luisterboeken. Op de pagina van Boek 'n Trip vind je een handig overzicht per leeftijd. Klik daarop en je kunt nog meer boeken zien. Het lenen van de e-books en de luisterboeken doe je via de online Bibliotheek app. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek, maar wel even inloggen of...

  Bekijk details van Boek 'n Trip

 • Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter Bekijk details

  1 juli 2021

  Wie wordt de nieuwe Stadsdichter van Lelystad? Stem op jouw favoriet! De vakjury, bestaande uit Thom Ummels (voorzitter poëziefestival Sunsation, dichter en presentator), Kees Bakker (freelance journalist KB Communicatie) en Ghislaine de Rond (mede-oprichter Schrijversgroep Scribouillard en eigenaar van Bureau Woordenschat) heeft uit alle kandidaten twee dichters gekozen die met elkaar de eindstrijd aangaan: Malou Kamstra en Thomas Gerla. Hieronder zie je de filmpjes van hun gedichten. Via de oranje...

  Bekijk details van Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter

 • Shortlist bekend van verkiezing stadsdichter Lelystad Bekijk details

  10 juni 2021

  De vakjury van de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Lelystad heeft de shortlist gekozen. De deelnemers die een plek bemachtigd hebben op de shortlist mogen nu een presentatievideo insturen voor het volgende onderdeel van de wedstrijd.

  Bekijk details van Shortlist bekend van verkiezing stadsdichter Lelystad

 • Wat is jouw boekentip? Bekijk details

  10 juni 2021

  Heb jij alle delen van De griezelbus supersnel uitgelezen? Of ben je fan van Tom Groot? Misschien lees je graag Izzie Love of toch liever De Grijze Jager? Wij zijn heel benieuwd naar jouw lievelingsboek!

  Bekijk details van Wat is jouw boekentip?

 • Hulp bij websites van de overheid in FlevoMeer Bibliotheek Bekijk details

  8 juni 2021

  Wij moeten steeds meer dingen zelf regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit toch nog lastig en daarom helpen medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek hierbij.

  Bekijk details van Hulp bij websites van de overheid in FlevoMeer Bibliotheek

 • Bibliotheken weer open Bekijk details

  19 mei 2021

  FlevoMeer Bibliotheek opent vanaf donderdag 20 mei de deuren weer voor iedereen

  Bekijk details van Bibliotheken weer open

 • Fotowedstrijd: Lekker lezen met jouw (klein)kind Bekijk details

  19 mei 2021

  Jouw kind dat helemaal opgaat in zijn favoriete kinderboek, dat voorleesmomentje bij (o)pa op schoot of samen plaatjes kijken in het zoekboek. Leg het mooie leesmoment van jouw jonge kind eens vast in een mooi fotobeeld. En stuur het op naar FlevoMeer Bibliotheek.

  Bekijk details van Fotowedstrijd: Lekker lezen met jouw (klein)kind

 • Lekker lang lenen Bekijk details

  15 mei 2021

  Lekker met je voeten in het zand en eindelijk eens die boeken lezen waar je normaal nooit aan toe komt? Wat dacht je van een mooie roman of een spannende thriller. Of neem je favoriete kookboek mee in je tas!

  Bekijk details van Lekker lang lenen

 • Openingstijden rondom feestdagen Bekijk details

  6 mei 2021

  Tijdens de feestdagen hanteren we aangepaste openingstijden.

  Bekijk details van Openingstijden rondom feestdagen