Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 85)

 • Het Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  28 november 2021

  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Voor iedereen die hulp kan gebruiken of iemand kent die hulp nodig heeft is het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Urk, NOP, Dronten en Zeewolde. Bijvoorbeeld over DigiD, belastingen of toeslagen.

  Bekijk details van Het Informatiepunt Digitale Overheid

 • Verhalen van LHBTI+-personen centraal in expositie “Extremely Normal” Bekijk details

  22 november 2021

  Op 19 november is de expositie “Extremely Normal” van kunstenaar Teunis Ruiten geopend. In deze expositie staan verhalen centraal van LHBTI+-personen die vertellen over hun passie. Ruiten maakte de expositie in opdracht van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en de kunstwerken staan verspreid over drie locaties: Porteum, het gemeentehuis en FlevoMeer Bibliotheek. De kunstwerken blijven tot januari staan en zijn tijdens openingstijden te bekijken. Bij het openingsmoment stond Transgender Gedenkdag...

  Bekijk details van Verhalen van LHBTI+-personen centraal in expositie “Extremely Normal”

 • Wijziging abonnementstarief per 1 januari 2022 Bekijk details

  1 november 2021

  FlevoMeer Bibliotheek past vanaf 1 januari 2022 de tarieven van het bibliotheek abonnement aan. Het lenen van boeken, films en muziek blijft tot 18 jaar gratis. Voor de overige abonnementen geldt een kleine verhoging.

  Bekijk details van Wijziging abonnementstarief per 1 januari 2022

 • Covid-leesoffensief op Flevolandse scholen Bekijk details

  30 september 2021

  Twintig klassen in Flevoland krijgen vanaf vandaag maar liefst drie keer een verhalenverteller zoals een schrijver of spoken word-artiest op bezoek. Met deze schrijversbezoeken biedt dit Flevo Covid-leesoffensief leerlingen uit klas 1 van het praktijkonderwijs, vmbo-basis en -kader, een positieve taalervaring aan. Hiermee wordt geïnvesteerd in het leesplezier en de leesvaardigheid van de jongeren.

  Bekijk details van Covid-leesoffensief op Flevolandse scholen

 • Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek organiseren poëziedag op Schokland Bekijk details

  15 juli 2021

  Op zaterdag 24 juli vindt bij Museum Schokland een poëziedag plaats. Georganiseerd door Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. In de Museumtuin treden de Zeeuwse dialectzanger Broeder Dieleman, de dichters Thomas Gerla en Marlou Kamstra uit Lelystad en de Urker stadsdichter Fokke Geert Hoekstra op.

  Bekijk details van Museum Schokland en FlevoMeer Bibliotheek organiseren poëziedag op Schokland

 • Boek 'n Trip Bekijk details

  6 juli 2021

  Ga deze zomer op vakantie in een boek! De Bibliotheek heeft deze zomer een super leuke actie, waarbij je gratis 10 e-books en 10 luisterboeken kunt lenen. Je kunt kiezen uit meer dan 100.000 e-books en luisterboeken. Op de pagina van Boek 'n Trip vind je een handig overzicht per leeftijd. Klik daarop en je kunt nog meer boeken zien. Het lenen van de e-books en de luisterboeken doe je via de online Bibliotheek app. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek, maar wel even inloggen of...

  Bekijk details van Boek 'n Trip

 • Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter Bekijk details

  1 juli 2021

  Wie wordt de nieuwe Stadsdichter van Lelystad? Stem op jouw favoriet! De vakjury, bestaande uit Thom Ummels (voorzitter poëziefestival Sunsation, dichter en presentator), Kees Bakker (freelance journalist KB Communicatie) en Ghislaine de Rond (mede-oprichter Schrijversgroep Scribouillard en eigenaar van Bureau Woordenschat) heeft uit alle kandidaten twee dichters gekozen die met elkaar de eindstrijd aangaan: Malou Kamstra en Thomas Gerla. Hieronder zie je de filmpjes van hun gedichten. Via de oranje...

  Bekijk details van Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter

 • Shortlist bekend van verkiezing stadsdichter Lelystad Bekijk details

  10 juni 2021

  De vakjury van de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Lelystad heeft de shortlist gekozen. De deelnemers die een plek bemachtigd hebben op de shortlist mogen nu een presentatievideo insturen voor het volgende onderdeel van de wedstrijd.

  Bekijk details van Shortlist bekend van verkiezing stadsdichter Lelystad

 • Wat is jouw boekentip? Bekijk details

  10 juni 2021

  Heb jij alle delen van De griezelbus supersnel uitgelezen? Of ben je fan van Tom Groot? Misschien lees je graag Izzie Love of toch liever De Grijze Jager? Wij zijn heel benieuwd naar jouw lievelingsboek!

  Bekijk details van Wat is jouw boekentip?

 • Hulp bij websites van de overheid in FlevoMeer Bibliotheek Bekijk details

  8 juni 2021

  Wij moeten steeds meer dingen zelf regelen met de overheid zoals het aanvragen van zorgtoeslag, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Je moet dan wel een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit toch nog lastig en daarom helpen medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek hierbij.

  Bekijk details van Hulp bij websites van de overheid in FlevoMeer Bibliotheek