Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 56)

 • Bel de bieb

  24 maart 2020

  FlevoMeer Bibliotheek start met telefonisch spreekuur.

  Bekijk details van Bel de bieb

 • Bibliotheek en Coronavirus

  15 maart 2020

  Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus is besloten om alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek vanaf maandag 16 maart te sluiten. Wij vinden de gezondheid van medewerkers en klanten belangrijk.

  Bekijk details van Bibliotheek en Coronavirus

 • VoorleesExpress gaat van start in Emmeloord

  11 maart 2020

  Word je vanaf jonge leeftijd in jouw taalontwikkeling gestimuleerd? Dan presteer je beter op school. De kans dat je taalplezier beleeft is vele malen groter als je thuis wordt voorgelezen. Die positieve invloed blijft je verdere levensloop aanwezig.

  Bekijk details van VoorleesExpress gaat van start in Emmeloord

 • Met bijna 900.000 bezoekers per jaar bruist FlevoMeer Bibliotheek

  2 maart 2020

  Bijna 900.000 bezoekers weten jaarlijks FlevoMeer Bibliotheek te vinden. In lijn met de landelijke trend daalt het aantal leden en uitleningen licht. Het lenen van e-books stijgt geleidelijk.

  Bekijk details van Met bijna 900.000 bezoekers per jaar bruist FlevoMeer Bibliotheek

 • Sander de Vries en Floor Koedam winnen gedichtenwedstrijd Lelystad

  31 januari 2020

  Met een bijzonder hoog niveau aan ingezonden gedichten, kwalitatief goede voordrachten, een goed gevulde zaal en een inspirerende invulling van het pauzeprogramma door Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia mag de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad een succes genoemd worden. Sander de Vries uit klas 1S van ISG Arcus sleepte de Jaarlijkse Jongeren PoëziePrijs in de wacht en Floor Koedam won de prijs voor volwassenen.

  Bekijk details van Sander de Vries en Floor Koedam winnen gedichtenwedstrijd Lelystad

 • Werkt u mee aan het zomerprogramma 60plus?

  27 januari 2020

  Hoe ziet de Noordoostpolder er in de toekomst uit? Er komt een nieuwe generatie ouderen aan met andere behoeften en wensen ten aanzien van de toekomst. Bent u tussen de 65 en 75 jaar oud en denkt u ook na hoe u in de toekomst in de Noordoostpolder wilt leven?

  Bekijk details van Werkt u mee aan het zomerprogramma 60plus?

 • Foto-expositie: Een reis door de dimensies

  23 januari 2020

  In februari en maart hangt er weer een nieuwe tentoonstelling in de activiteitenruimte van Flevomeer Bibliotheek. De nieuwe expositie heet ‘Een reis door de dimensies’ en bevat werken van Nina IoKa. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. De opening is op donderdag 6 februari.

  Bekijk details van Foto-expositie: Een reis door de dimensies

 • Gezocht: leden voor Kidzpanel FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

  19 december 2019

  Hoe maak je de bieb zo aantrekkelijk mogelijk voor kinderen? Vind je het leuk om hierover mee te denken? Meld je dan aan voor het Kidzpanel van FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde!

  Bekijk details van Gezocht: leden voor Kidzpanel FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

 • FlevoMeer Bibliotheek in Top 20 best presterende bibliotheken

  19 december 2019

  Een leuk bericht voor FlevoMeer Bibliotheek: de bibliotheek staat op plek 16 van de best presterende bibliotheken in Nederland. Van de 146 bibliotheekorganisaties die volgens de Deckers-index zijn beoordeeld, is een 16e plek een mooie prestatie van de bibliotheekorganisatie in Flevoland.

  Bekijk details van FlevoMeer Bibliotheek in Top 20 best presterende bibliotheken

 • Diana van Norde exposeert ‘De veelzijdige natuur’

  16 december 2019

  In de maanden december en januari exposeert kunstenares Diana van Norde haar expositie ‘De veelzijdige natuur’ bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

  Bekijk details van Diana van Norde exposeert ‘De veelzijdige natuur’