College Tour georganiseerd door jongeren met Tim Hofman als gast

Gepubliceerd op: 28 mei 2018 10:00

Een groepje leerlingen van het Zuyderzee Lyceum en het Emelwerda College organiseren in samenwerking met gemeente Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder een inspirerende bijeenkomst speciaal voor jongeren met een knipoog naar het programma College Tour. De invulling van de middag is door de leerlingen zelf bedacht en zal ook door hen worden uitgevoerd.

Vragen stellen

Tijdens deze bijeenkomst zal Tim Hofman zijn visie geven over thema’s die 16-jarige jongeren aanspreken op dit moment, namelijk de thema’s vrijetijdsbesteding, sociale media en de toekomst. Tevens kunnen de jongeren uit de vierde klas van de HAVO en het VWO van het Zuyderzee Lyceum en het Emelwerda College vragen stellen aan Tim Hofman over deze onderwerpen en allerlei andere aanverwante zaken. Twee leerlingen van de beide scholen zullen deze middag de taak als moderator op zich nemen. Burgemeester van der Werff opent de bijeenkomst.

Tim Hofman

Tim Hofman is een Nederlandse presentator voor  BNNVARA, en vooral bekend als maker van video’s op YouTube. Hij was onder andere te zien in de programma’s Spuiten en Slikken, De Social Club, Zeg dag tegen pesten en Je zal het maar hebben. Sinds 2016 heeft hij het enorm populaire YouTube-kanaal, getiteld #BOOS, waarin hij mensen die boos zijn, helpt hun problemen op te lossen. Tim Hofman inspireert veel jongeren door zijn werk en zette zich bijvoorbeeld in voor het enthousiast maken van jongeren om te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Tevens is deze week bekend gemaakt dat Hofman samen met Nhung Dam en Raoul de Jong 3PAK de geschenkenbundel bij de Boekenweek voor de jongeren gaat schrijven.

College Tour

De bijeenkomst met een College Tour achtige opzet voor jongeren uit 4 HAVO en 4 VWO van het Emelwerda College en het Zuyderzee Lyceum zal plaatsvinden in theater ’t Voorhuys te Emmeloord, op 5 juni 2018. Het is een besloten bijeenkomst.

Foto: Jesje Veling Photography