Met bijna 900.000 bezoekers per jaar bruist FlevoMeer Bibliotheek

Gepubliceerd op: 2 maart 2020 15:35

Bijna 900.000 bezoekers weten jaarlijks FlevoMeer Bibliotheek te vinden. In lijn met de landelijke trend daalt het aantal leden en uitleningen licht. Het lenen van e-books stijgt geleidelijk.

Over ons

Iedereen is welkom in de zeven bibliotheken van FlevoMeer Bibliotheek voor ontmoeting, gezelligheid en inspiratie ongeacht opleiding, kleur, leeftijd, inkomen of geloof.

Wij bieden iedereen gelijke kansen om zich persoonlijk te ontwikkelen en actief mee te doen in de samenleving.
Wij zetten ons elke dag in voor taal, leesplezier en het leren van noodzakelijke (digitale) vaardigheden.
FlevoMeer Bibliotheek heeft vestigingen in de gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. We hebben 102 medewerkers in dienst, 63.000 leden, ruim 900.000 bezoekers per jaar en organiseren jaarlijks ruim 3.500 activiteiten. 24/7 welkom via flevomeerbibliotheek.nl, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Wij werken graag samen

Dit doen we niet alleen, maar samen met 195 partners in het werkgebied zoals de vijf gemeenten, welzijns- en culturele organisaties, bedrijven, vrijwilligers en inwoners en 177 onderwijsinstellingen.
Samen ontwikkelen we de dienstverlening en bieden we een programma aanbod voor iedereen. Dit programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting.
Samen bieden we cursussen en trainingen voor taalvaardigheden, leesplezier, digitale vaardigheden, inburgering, participatie en kennisdeling.