FlevoMeer Bibliotheek trots op resultaat

Gepubliceerd op: 18 april 2018 15:35

FlevoMeer Bibliotheek is trots op het resultaat van het afgelopen jaar. Een groeiend aantal bezoekers aan activiteiten laat zien dat Flevolanders FlevoMeer Bibliotheek weten te vinden. Samen met partners in het brede onderwijsveld, het sociale- en culturele domein worden er activiteiten aangeboden om kennis te delen, ruimte te bieden voor persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en innovatie. De bibliotheek staat in het hart van de samenleving en is er voor alle inwoners voor de meest uiteenlopende zaken, van het lezen en lenen van boeken tot het ontdekken hoe een 3D printer werkt.

Waardering

Bezoekers waarderen de uiteenlopende activiteiten; van boeiende lezingen tot aan vrolijke kindervoorstellingen. “Tijdens Vrijdag Blijdag heb ik heel veel geleerd over geld en hoe je ermee om moet gaan” laat een van de jonge bezoekers weten. Dat zijn waarderingen waar de medewerkers van de bieb het voor doen.

Samenwerkingspartners

Samen beleven staat niet alleen centraal bij de bezoekers maar ook bij de samenwerking met andere organisaties. Steeds meer partnerorganisaties zoeken contact met de bibliotheek en hieruit ontstaan unieke samenwerkingsverbanden.

Succesvolle initiatieven

In 2017 is het startsignaal gegeven voor het organiseren van een College Tour samen met jongeren uit de Noordoostpolder, een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen het voortgezet onderwijs, Gemeente Noordoostpolder, Theater ’t Voorhuys en FlevoMeer Bibliotheek. In 2018 zullen we daar zeker meer van zien. Ook is er in 2017 gestart met het financieel spreekuur in Dronten en Zeewolde in samenwerking met Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Het spreekuur is een succes en wordt dit jaar uitgebreid met workshops en lezingen. In Lelystad zet de bibliotheek met de samenwerking in Lelykracht in op het stimuleren van actief burgerschap.

Stevige ambitie

Alle activiteiten organiseert FlevoMeer Bibliotheek om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners. De organisatie zet een koerswisseling in en gaat de komende jaren nog meer optreden als cultureel ondernemer, bij voorkeur in samenwerking met andere partijen. Samen bouwen aan de toekomst om in dialoog een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan gelukkige, ontwikkelde, taalvaardige en zelfredzame Flevolanders.

Meer weten over onze cijfers? Klik dan snel op onderstaande knop voor onze factsheet.