Bouwe van der Weide winnaar van schrijfwedstrijd Hieperdebieb

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 10:15

8 oktober was de laatste dag dat Lelystedelingen hun verhaal konden insturen voor de schrijfwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad ter ere van hun 50-jarig jubileum. De jury had er een pittige klus aan, maar waren het er wel unaniem over eens wie de winnaar is: Bouwe van der Weide met het verhaal Vasko de Vos.

Andere winnaars

Emilie Koger-Riemers werd tweede met het verhaal Mijn Bibliotheekboek en Jaap Knip derde met het verhaal 50 jaar toekomst. Op vrijdagavond 13 oktober vond tijdens de feestavond Bier, Wijn en Woorden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de prijsuitreiking plaats. 

Vasko de Vos

Het verhaal Vasko de Vos beschrijft de bibliotheekavonturen van Lydia van der Weide, in het voorjaar van 1971 het jongste lid van Bibliotheek Lelystad en inmiddels schrijfster van artikelen die ook in de tijdschriftenvakken van de bibliotheek te vinden zijn. ‘Er spreekt trots uit het verhaal,’ aldus de jury, ‘trots op de bieb, trots op dochter Lydia en op de rol van de boekenbieb. Een verhaal dat ontroert.’ 

50 jaar bibliotheek

Lelystad heeft dit jaar alweer 50 jaar een bibliotheek. Het begon allemaal in een garage, maar inmiddels is er een grote bibliotheek midden in het centrum. De schrijfwedstrijd was uitgeschreven om juist ook de bezoekers de kans te geven om hun geschiedenis met de bibliotheek te delen. Het winnende verhaal sluit hier geweldig bij aan.