Lancering van het digitaal portaal voor non formele educatie

Gepubliceerd op: 24 september 2020 11:20

Op woensdag 23 september is het digitaal portaal Flevowijzer gelanceerd in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Flevowijzer

Dit portaal ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling van de burger, zodat ze zelfverzekerder en beter toegerust kunnen meedoen in de samenleving. Het bevat verschillende trainingen en informatie bij hulpvragen.

Trainingen

De trainingen verbeteren de taal-, digitaal- en rekenvaardigheden en gaan over kennis van de Nederlandse samenleving en inburgering. Naast deze trainingen staat op de site veel informatie over werk, gezondheid, financiën en mogelijkheden voor ontmoeting met anderen.

Vijf gemeenten

Het portaal is ingedeeld in 5 regio’s, de gemeenten Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder, Lelystad en Urk, uit het werkgebied van FlevoMeer Bibliotheek. Op dit moment zijn de gemeenten Dronten en Zeewolde ingevuld met een doorverwijzing naar samenwerkingspartners. De overige regio’s volgen.