Bekijk maquette bibliotheek Zeewolde

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019 16:00

Het bibliotheekgebouw in de Kerkstraat is een opvallende verschijning in het dorp. De ‘boekenbajes’ werd het pand vroeger ook wel gekscherend genoemd vanwege de kleine raampjes in de gevel. Sinds kort is er een maquette van het gebouw in de bibliotheek zelf te zien.

Bob Schoutsen maakte de maquette in 1991 tijdens zijn studie aan de MTS in Harderwijk. Het gebouw van de bibliotheek is in 1989 gebouwd naar een ontwerp van architect Koen J. van Velsen. De gevels bestaan uit betonelementen met kleine gaten waarachter de ramen zich bevinden.

Van Velsen gebruikte vooral onbewerkt materiaal voor zijn ontwerp, zoals beton, hout, golf- en spaanplaat. Mede hierdoor is de bibliotheek uniek qua vormgeving.

De maquette is tot en met november in de bibliotheek te bekijken.