Bibliotheek en Coronavirus

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 17:30

Achter de schermen is hard gewerkt om onze vestigingen klaar te maken voor het nieuwe normaal. De bibliotheken zijn aangepast aan de richtlijnen van de overheid en gaan veilig open voor een kort bezoek. Dit betekent dat je boeken kunt inleveren en nieuwe boeken kunt lenen. Het reserveren van boeken en inschrijven voor een lidmaatschap is ook weer mogelijk. Op deze pagina vind je alle informatie over de maatregelen en wat deze betekenen voor jou als lid of bezoeker.

Gebruik computers, werk- en studieplekken

Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van werkplekken, computers en kopieermachines. De insteek blijft dat een bezoek aan de bibliotheek gaat om een kort verblijf. Vandaar dat een computer maximaal 30 minuten gebruikt mag worden. Je maakt gebruik van de computers door je vooraf te melden aan de balie. Indien je individuele hulp nodig hebt bij het gebruik van de computer, blijft de medewerker op 1,5 meter afstand. Er kan geen (munt-)geld gewisseld worden. Voor het gebruik van de kopieermachine dien je gepast muntgeld mee te nemen.

Online open

E-books
Via de online bibliotheek hebben leden (met uitzondering van de Minipas) toegang tot zo’n 28.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres. Wil je meer weten over e-books lenen? Kijk dan eens op deze pagina.

LuisterBieb
Met de app voor luisterboeken geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Er zijn extra luisterboeken voor leden en niet-leden toegevoegd aan de LuisterBieb. Kijk ook eens op onze pagina met digitale bronnen. Daar vind je voor zowel jeugd als volwassenen veel leuke tips.

ThuisBieb
Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is er voor iedereen tot 1 juni, of je nu lid bent van de bibliotheek of niet. Alvast veel leesplezier!

Compensatie voor onze trouwe leden

Van 16 maart tot 18 mei waren alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek gesloten door het Coronavirus. In die tijd zijn er veel diensten ontwikkeld en aangeboden. Voor de periode dat leden geen gebruik konden maken van de fysieke diensten, biedt de bibliotheek een financiële compensatie. De compensatie kun je tot 1 juli aanvragen door te klikken op de knop hieronder. Door geen gebruik te maken van de compensatie wordt dit bedrag omgezet in een vrijwillige donatie voor de bibliotheek. Dankzij die vrijwillige donatie kan de bibliotheek haar dienstverlening door laten gaan zoals jij dat gewend zijn.

Veelgestelde vragen

Er worden veel vragen gesteld via de mail of tijdens ons telefonisch spreekuur. We hebben de meestgestelde vragen op een rijtje gezet.

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.