Bibliotheek en Coronavirus

Gepubliceerd op: 15 maart 2020 17:30

De adviezen en maatregelen omtrent het Coronavirus van het RIVM en de Rijksoverheid raken ook de bibliotheken. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus en nemen de adviezen dan ook heel serieus.

Alle vestigingen gesloten

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus is besloten om alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek vanaf maandag 16 maart te sluiten. Wij vinden de gezondheid van medewerkers en klanten belangrijk. Pas goed op jezelf en iedereen om je heen.

• De uitleentermijn van alle materialen is aangepast. Niemand ondervindt nadelige consequenties.
  • Het is helaas niet mogelijk te reserveren via de website of app. Gedane reserveringen blijven staan.

Bel de bieb
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 op telefoonnummer 088 008 0700 of via e-mail: info@flevomeerbibliotheek.nl

Om de komende tijd boeken te lezen hebben we volop online mogelijkheden

E-books lezen
Via de online bibliotheek hebben leden (met uitzondering van de Minipas) toegang tot zo’n 28.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen kiezen uit veel verschillende genres. Wil je meer weten over e-books lenen? Kijk dan eens op deze pagina
Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

• Met een jeugdabonnement leen je e-books voor de jeugd (t/m C-titels), ‘Lezen voor de lijst’-e-books en 6 titels per jaar uit gehele aanbod.
  • Met een basisabonnement jong volwassenen leen je 6 e-books per jaar.
  • Met een sterabonnement jong volwassenen, een basisabonnement volwassenen en een sterabonnement volwassenen kun je lenen uit alle 28.000 e-books van de bibliotheek.

Luisterbieb
Met de app voor luisterboeken geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken.
Nu extra luisterboeken voor leden en niet-leden.

Kijk ook eens op onze pagina met digitale bronnen. Daar vind je voor zowel jeugd als volwassenen veel leuke tips.

Wanneer gaat de bibliotheek weer open?

Voorlopig blijven alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek gesloten tot 6 april. Als er aanleiding is om langer dicht te blijven, zullen we dit via de website en Facebook bekend maken.

Ik wil graag lid worden, kan dat?

Ja, dat kan op deze pagina. Je krijgt bij inschrijving een tijdelijk nummer waarmee je ook e-books en luisterboeken kunt lenen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Ik heb een kaartje gekocht voor een activiteit, hoe krijg ik mijn geld terug?

Heb je een kaartje gekocht voor een activiteit? Vul dan dit formulier in en je krijgt het bedrag gestort op je bankrekeningnummer.

Ik heb nog boeken thuis, moet ik deze verlengen?

Je boeken die je hebt geleend, hebben in elk geval een leentermijn tot we weer open gaan.

Ik was al te laat met mijn boeken, maar ik kan ze nu niet inleveren

Opgebouwde boetes van vóór vrijdag 13 maart en ná 6 april moeten gewoon worden betaald. De boete loopt in deze periode niet op.

Ik wil graag een boek reserveren, kan dat?

Nee, het is op dit moment niet mogelijk om boeken te reserveren.
Tip: is er een boek dat je graag wilt lezen? Voeg deze toe aan je ‘favorietenlijst’ in Mijn menu zodat je deze op een later moment alsnog kunt reserveren.

Ik heb nog een reservering staan die ik deze week op moest halen, wordt dat ook verlengd?

Je reservering blijft voor je klaarstaan tot de bibliotheek weer open gaat.

Kan ik op een andere manier gebruik maken van jullie diensten?

Als lid heb je toegang tot onze ruime digitale collectie, met daarin onder andere e-books en luisterboeken.

Ik wil graag gebruik maken van jullie online diensten, maar ik ben mijn wachtwoord kwijt

Wij kunnen in ons systeem een nieuw wachtwoord voor je aanmaken. Neem hiervoor contact op via e-mail info@flevomeerbibliotheek.nl of Bel de bieb op maandag t/m vrijdag op 088 008 0700.

Ik wil graag contact met de bibliotheek, kan dat?

Ja, dat kan zeker. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur of via e-mail. Kijk op onze contactpagina voor de e-mailadressen van onze vestigingen. Ook kun je vragen stellen via onze Facebook pagina of voor de inwoners van Lelystad via de lokale Facebook pagina.

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.