Breinpunt in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Gepubliceerd op: 10 september 2020 15:40

Zeewolde krijgt een eigen Breinpunt! De opening is op vrijdag 25 september om 14:00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Dit is aansluitend op de jaarlijkse wandeltocht in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Wethouders Winnie Prins en Egge Jan de Jonge verrichten de officiële opening.

Breinpunt

Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. De hersenen zijn enorm complex en belangrijk. Als er iets misgaat in je hoofd kan dat grote gevolgen hebben. Breinpunt Zeewolde is dè plek waar je allerlei informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte.
Het Breinpunt is gevestigd in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het doel van het initiatief is om de sociale omgeving en cliënten te voorzien van goede informatie over het ziektebeeld van hersenaandoeningen en de mogelijkheden het samen zo lang mogelijk veilig vol te houden. Ook het preventief informatie verstrekken is belangrijk.
Het Breinpunt richt zich op vier doelgroepen: mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers, inwoners van Zeewolde (jong en oud) en zorgprofessionals. Informatie wordt gegeven door middel van persoonlijk advies, het uitlenen van boeken, films, geluidsdragers en hulpmiddelen ter ondersteuning beschikbaar stellen om uit te proberen.

Wat is er te doen?

Het Breinpunt organiseert regelmatig lezingen en informatiebijeenkomsten en iedere eerste donderdag van de maand is er een inloopspreekuur met een zorgprofessional. De Dementheek van het Alzheimer Café is ook in de bieb ondergebracht. Het Breinpunt is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Het Breinpunt is een initiatief van de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, Allerzorg, Alzheimer Café, Coloriet, Icare, Odensehuis en Stichting Welzijn Ouderen i.s.m. FlevoMeer bibliotheek Zeewolde