Wethouder reikt certificaten uit aan taalvrijwilligers

Gepubliceerd op: 25 mei 2017 09:15

Woensdagavond reikte Wim van der Es, wethouder Onderwijs en Cultuur van gemeente Zeewolde, certificaten uit aan de taalvrijwilligers van het Huis voor Taal Zeewolde. De vrijwilligers werden van harte gefeliciteerd en bedankt voor hun inzet.

De basistraining bestond uit vier avonden en werd gegeven door Hilda Wouters van Taal4All. De taalvrijwilligers leerden hoe ze een les kunnen opzetten op het niveau van hun deelnemer. Ze kregen tips wat ze wel en niet moeten doen tijdens een les en welke materialen ze kunnen gebruiken voor de lessen. Samengevat: het begeleiden van een deelnemer in het lezen, luisteren, spreken en schrijven in de Nederlandse taal. Taalvrijwilligers begeleiden de verschillende conversatiegroepen die in bibliotheek Zeewolde worden gehouden. De basistraining werd ook door een aantal vrijwilligers van Stichting Platform Vluchtelingen Zeewolde en AZC Zeewolde gevolgd.

Op eigen manier en niveau leren

Huis voor Taal is een open leercentrum voor volwassenen om met digitale informatie bezig te zijn en de Nederlandse taal te leren. Of het nu gaat om Nederlands als eerste of als tweede taal, iedereen is welkom. Na de aanmelding in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde volgt een intakegesprek om het niveau en de juiste groep te bepalen. Er zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag groepen actief, uiteenlopend van beginners tot en met staatsexamen gediplomeerden. In een open sfeer krijgen alle deelnemers ruimte om op hun eigen manier en niveau te leren.