Deelnemers van Klik en Tik delen ervaringen

Gepubliceerd op: 26 februari 2018 12:57

Kennis opfrissen, leren om gaan met de computer, zelfredzaam worden of leren over de digitale overheidszaken. Allemaal redenen van deelnemers om te starten met de cursus Klik & Tik bij FlevoMeer Bibliotheek Urk.

Digisterker worden

Een cursus met een groep mensen die allemaal digisterker willen worden. In de cursus Klik & Tik leer je op een veilige manier met de computer om gaan. “We oefenen in een veilige, fictieve omgeving. Het is afgesloten en niet echt. In dat programma kunnen we allemaal oefeningen doen. Dat doen we individueel en als het niet lukt dan kunnen we hulp vragen.” aldus een van de cursisten.

Positieve ervaringen

Alle deelnemers zijn positief gestemd over Klik & Tik. Een van de cursisten zegt: “Ik heb vaardigheden geleerd om echt te gebruiken. Nu ben ik zelfstandig en regel ik zelf mijn dingen. En door die vaardigheden kan ik ook andere dingen leren, door informatie die ik kan opzoeken.” Deelnemers ervaren de cursus als gezellig, leuk, interessant en leerzaam.

Verder leren

Na de cursus hebben de cursisten de smaak te pakken. Ze geven allemaal aan meer te willen leren. Een aantal van hen wil zich storten het verbeteren van hun digitale basisvaardigheden anderen willen een cursus doen in blind typen, Word of internetbankieren. Ook geeft meer dan de helft aan het idee te hebben er meer bij te horen omdat zij mee kunnen praten op het gebied van digitalisering. Zo begrijpen ze computertermen meer en kunnen ze meepraten over de basisvaardigheden die anderen ook kunnen.

De ervaringen van de deelnemers komen uit het onderzoek van Panteia. Om de kwaliteit van de cursus Klik & Tik te blijven verbeteren heeft Panteia onderzoek gedaan.

Cursus volgen?

Heeft u ook interesse om een cursus Klik & Tik of DigiSterker te volgen? Informeer dan bij een van onze vestigingen naar de mogelijkheden.