Studietips voor examenleerlingen

Gepubliceerd op: 16 april 2019 11:30

Soms is studeren best moeilijk met al die afleidingen om je heen: telefoon, laptop, televisie... het houdt niet op. Wist je dat er apps zijn die jou helpen om te blijven focussen op je studie?! Want, wie zit er niet om de haverklap op social media? Hierbij een paar apps op een rijtje die jij kunt gebruiken:

Apps voor thuisstudie

  • Freedom - Reduce Distractions, blokkeert gemakkelijk websites (zoals social media) op je telefoon, laptop en tablet
  • Cold Turkey, werkt in tijdblokken vooral voor op de computer handig
  • ShutApp, hiermee nodig je vrienden uit om een bepaalde tijd niets met je telefoon te doen. Werkt dus top tegen afleiding! (alleen voor iPhone)
  • Be Focused - deze app werkt volgens de pomodoro-methode; studeren, pauzes en je kan zelf de tijd instellen. Bevalt de app niet? Er zijn nog genoeg andere apps die werken via deze methode 

Studyshare

StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert met anderen in een afgesloten ruimte van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Voorin zit de Studybob, die streng toezicht houdt dat het stil blijft en er hard gestudeerd wordt. Mobieltjes worden voorafgaand aan het studieblok ingeleverd, om afleiding te voorkomen. Op deze pagina lees je er meer over.  

Nog meer tips voor thuis

Maar, het komt er nu wel op aan. Hoe kan je zorgen dat je geconcentreerd blijft studeren? 

  • Studeer maximaal 45 minuten en neem dan 10 minuten pauze. Loop een stukje of ga even wat drinken. Zo kom je tot rust en kan je weer verder studeren. 
  • Zoek een rustige plek om te studeren, dus weinig afleiding. Tip: zet je telefoon uit, zo kan je daar in ieder geval niet snel door worden afgeleid. 
  • Wissel studietijd en vrije tijd af, bijvoorbeeld 2 uur studeren en dan iets leuks doen helpt ook om gemotiveerd te blijven om te studeren.

Op deze pagina vind je nog meer tips om je te concentreren en voor te bereiden.

Veel succes met de voorbereidingen op je examen! Toi toi toi.