Bewonder het Flevolandse landschap in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Gepubliceerd op: 29 januari 2019 10:38

Van 14 februari tot en met 23 maart is er in FlevoMeer Bibliotheek Dronten een prachtige foto-expositie ‘Flevolandscapes’ van fotograaf Danny Tax.

Flevolandscapes

Danny Tax is de man achter Danny Tax Creative. Met zijn 24 jaar een jong talent. Zijn passie is fotograferen en naast stedelijke fotografie en architectuur, heeft vooral het vastleggen van landschappen zijn aandacht. Vanuit zijn liefde voor Flevoland - Danny is hier geboren en getogen - heeft hij Flevolandscapes bedacht en uitgewerkt. Dit betreft een serie beelden van Flevoland vanuit Danny's eigen kijk op het Flevolandse landschap. Zijn werk wordt gekenmerkt door diepe, verzadigde kleuren en het altijd aanwezige lijnenspel. Zelfs een simpel wortelveld krijgt zo een kunstzinnig tintje. De realiteit ziet er door de ogen van Danny op beeld als een fantasie uit.

Danny wil zijn liefde voor Flevoland delen met anderen, vandaar deze expositie. Hij hoopt dat wanneer u even stilstaat bij zijn beelden, even stil kunt staan in de hectiek van het leven. En dat het u doet realiseren dat er zoveel moois is, vaak zo dichtbij. Werk om bij weg te dromen...

Bezoek de fotolocaties

Extra bijzonder aan deze foto-expositie is de mogelijkheid om zelf de fotolocaties te bezoeken. Danny heeft een autoroute samengesteld waarmee u alle prachtige locaties in Flevoland aandoet. Deze route is 181 kilometer lang en is op te halen in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Schrijfwedstrijd

De expositie ‘Flevolandscapes’ wordt als inspiratiebron gebruikt voor een schrijfwedstrijd die FlevoMeer Bibliotheek Dronten organiseert. Deelnemers uit de gemeente Dronten worden uitgedaagd een verhaal of gedicht met als thema ‘Liefde voor Flevoland’ in te sturen. Meer informatie over deze schrijfwedstrijd is hier te vinden.