Diana van Norde exposeert ‘De veelzijdige natuur’

Gepubliceerd op: 16 december 2019 12:30

In de maanden december en januari exposeert kunstenares Diana van Norde haar expositie ‘De veelzijdige natuur’ bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

De kunstwerken zijn gemaakt van olieverf op doek en tonen allerlei facetten van de natuur, zoals landschappen, vogels, de wisselende seizoenen, paddenstoelen en de invloed van het weer op het stadsleven.

Fotografie als inspiratie

“Met mijn fotocamera ga ik er graag op uit om inspiratie op te doen voor mijn schilderijen,” legt Van Norde uit. “Soms schilder ik een foto na om de sfeer te kunnen pakken die ik ervaren heb toen ik de foto maakte, andere keren gebruik ik onderdelen van een foto als inspiratie om mijn creativiteit te uiten.”

Over de kunstenaar

Na een leven als violiste en viooldocent, besloot Diana van Norde enkele jaren geleden om de penselen op te pakken en ontdekte zo de kunst van het schilderen. Ze schildert het liefst natuur, zee, strand, stadjes, landschappen en dieren, en maakt daarbij graag gebruik van licht en luchten.

De kunstwerken zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.