Indrukwekkende expositie van Jan-Albert Ernsten

Gepubliceerd op: 28 december 2018 18:11

Gedurende de maanden december en januari exposeert kunstenaar Jan-Albert Ernsten in de expositieruimte van de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Zijn tentoonstelling omvat een ruime collectie aan indringende en expressieve portretten. De schilderijen zijn te koop en een deel van de opbrengsten doneert Ernsten aan Stichting Esperanza Bolivia. Daarnaast zijn de schilderijen te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, genieten en zich te laten raken.

Bijzondere portretten

De schilderijen roepen diverse emoties op. Er zijn kleurrijke portretten, maar ook werken in zwartwit of in bruintinten. Er zijn popartiesten op doek gezet, zoals The Rolling Stones en Adele, maar er zitten ook blije kinderkoppies en doorleefde gezichten in de collectie. De schilderijen zijn te koop en een deel van de opbrengsten doneert Ernsten aan Stichting Esperanza Bolivia. Dit is een kleinschalig projectin de buurt van La Paz, waar kinderen hoop vinden voor een betere toekomst (www.esperanza-bolivia.nl).

Over de kunstenaar

Jan-Albert Ernsten schildert met olieverf en volgt schilderlessen om zijn techniek te verbeteren. Het afgelopen jaar hebben zijn schilderijen al op verschillende plekken in het land gehangen. Ernsten is blij dat hij het jaar kan afsluiten met een expositie in zijn eigen woonplaats.