Expositie van moeder en dochter in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Gepubliceerd op: 11 juli 2018 10:58

Alweer de derde expositie van de SchildersKring Swifterbant en is te zien tot eind september in de bibliotheek in Swifterbant. Dit keer een expositie van de schilderijen van moeder en dochter, Henriëtte en Marja de Bruijn-Schutte. Ze exposeren hun schilderijen onder de titel 'beestenboel'.

Schildersatelier

Via een speurtocht kwamen ze langs het atelier, en zagen een totempaal in de tuin staan. Een schildersatelier! Dat is wat voor mama dacht Marja. Hup, naar binnen en vragen of ze ook schilderlessen gaven.

Eerste gezamenlijke expositie

"Henriëtte is bijzonder creatief", aldus Kees Aalbers van de SchildersKring. Moeder Henriëtte is 86 jaar, haar handen beginnen te trillen. Het wordt allemaal minder en moeilijker om goed en gecoördineerd de kwast te sturen met het schilderen. Haar schilderijen zijn allemaal van een paar jaar geleden, toen het nog goed ging. Samen met haar dochter Marja de Bruijn heeft ze veel dieren geschilderd. Dit is hun eerste gezamenlijke expositie.

Schilderskring

De Schilderskring Swifterbant begint in oktober weer met schilderen. Alweer voor het twaalfde seizoen. Om de veertien dagen komen de schilders in Swifterbant bij elkaar onderleiding van Kees Aalbers, om te schilderen en over kunst te debatteren. Wat is kunst en waarom is iets mooi. Meer weten over de SchildersKring Swifterbant ga naar: www.kunstexpres.nl.