Verzameling mineralen en edelstenen van Maurice van den Berg

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 09:30

De 11-jarige Maurice van den Berg zit op de Frits Bode school en al vanaf de kleuterschool verzamelt hij mineralen en edelstenen. Zijn interesse was al jong gewekt omdat hij de stenen zo mooi vond. Elke vakantie zoekt hij graag naar nieuwe stenen en mineralen die hij nog niet heeft. In de vitrines staat een deel van de verzameling van Maurice

Edelstenen kunnen in veel verschillende vormen geslepen worden. Bij het slijpen kijkt men naar de eigenschappen van de steen, zoals kleur, kleurverdeling, speciale lichteffecten, breukvlakken. Zo worden ze verwerkt tot sieraden.

In Nederland worden jaarlijks op verschillende plekken mineralenbeurzen georganiseerd. Dit is een waar feest voor de verzamelaar van mineralen en edelstenen. Ook voor niet-verzamelaars is zo’n beurs prachtig, omdat je het gevoel hebt in een museum te lopen.
De mineralen en edelstenen van Maurice kunnen bewonderd worden tijdens openingsuren van de bibliotheek.