FlevoMeer Bibliotheek in top-10 van Nederland

Gepubliceerd op: 29 maart 2019 08:04

We zijn trots op het hoge ledenpercentage dat met 30,2 % bij de top-10 van Nederland hoort. Landelijk ligt het gemiddelde op 21,8%.

Jong en oud weten de bibliotheek te vinden

De nieuwe koers van FlevoMeer Bibliotheek blijkt succesvol. Inwoners maken meer gebruik van de dienstverlening en het activiteitenprogramma en zijn enthousiast. Het aantal leden daalt licht, dit is in lijn met de landelijke trend. Het aantal bezoekers is met 900.000 redelijk stabiel. Het totaal aantal activiteiten is in 2018 met ruim 900 toegenomen naar een totaal van 3.460 en door 60.000 mensen bezocht. Deze activiteiten zijn steeds meer afgestemd op de behoefte van de klant en ontwikkeld in samenwerking met diverse partijen binnen het brede onderwijsveld, het sociale- en culturele domein. Deelnemers doen kennis en inspiratie op en leren nieuwe  vaardigheden.

Welkom

900.000 bezoekers weten in 2018 de bibliotheken in de gemeenten Lelystad, Emmeloord, Urk, Dronten en Zeewolde te vinden. Zij lenen boeken, lezen een krant of tijdschrift, studeren, werken, doen mee aan diverse activiteiten en ontmoeten andere mensen.

In elke vestiging is het Huis voor Taal waar ruim duizend deelnemers de Nederlandse taal en cultuur leren. Vrijwilligers zetten zich hier dagelijks voor in. “Ik hoef mijn brieven niet meer na te laten kijken op spelfouten; ik zie nu zelf welke fouten ik maak” aldus een deelnemer van Huis voor Taal Lelystad. Voor de jongsten is veel te beleven en te leren bij o.a. de Vrijdag Blijdag en het BiblioLab.

Samenwerking

Steeds meer organisaties zoeken ons op voor samenwerking. We sluiten aan bij plannen van partners en de behoeften van de inwoners van ons werkgebied. Dit doen wij natuurlijk als het past bij onze missie en visie.

Trots

In 2018 zijn de openingstijden van de bibliotheken verruimd. Het activiteitenprogramma is doorontwikkeld op persoonlijke ontwikkeling, gelijke kansen voor iedereen, een leven lang leren, actief meedoen aan het maatschappelijke en culturele leven én leesplezier.
Online is FlevoMeer Bibliotheek goed te vinden en er worden steeds meer e-books uitgeleend.

Onze passie

FlevoMeer Bibliotheek geeft perspectief en stimuleert mensen het beste uit zichzelf te halen. Ieder individu is uniek, en daar houden wij rekening mee.
Wij dragen bij aan de ontwikkeling van een sterke samenleving. Wij hebben extra aandacht voor kwetsbare mensen, zodat zij mee kunnen bouwen aan een trotse samenleving, gediend door een trots team!
Uiteindelijk dragen we bij aan het geluk van de inwoners in onze regio.