Foto-expositie: Een reis door de dimensies

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 12:30

In februari en maart hangt er weer een nieuwe tentoonstelling in de activiteitenruimte van Flevomeer Bibliotheek. De nieuwe expositie heet ‘Een reis door de dimensies’ en bevat werken van Nina IoKa. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. De opening is op donderdag 6 februari.

Een reis door de dimensies

‘Ik voel een diepe connectie met de natuur,’ legt Nina IoKa uit. ‘De tentoongestelde foto’s zijn allemaal gemaakt van bomen, zonlicht, wolken, water en bloemen. Daarna bewerk ik de foto met behulp van diverse apps op mijn telefoon. Vaak komt er dan van alles tevoorschijn. Het onzichtbare wordt hierdoor als het ware zichtbaar gemaakt. Daar komt de naam Een reis door de dimensies vandaan.’ De kunstwerken zijn dan ook geen doorsnee foto’s, maar geabstraheerde versies van oorspronkelijke foto’s. Ze bevatten kleurexplosies, bijzondere patronen en vervreemdende vormen waar je eindeloos naar kunt blijven kijken en waar je van alles in kunt ontdekken, en elk kunstwerk heeft zijn eigen verhaal. Hierover zal Nina IoKa tijdens de opening op donderdag 6 februari meer vertellen.

Over Nina IoKa

Nina IoKa maakt intuïtieve kunst in de vorm van fotokunst, schilderijen en tekeningen, waarbij ze zich vooral laat inspireren door de natuur. Ze geeft ook workshops waarbij ze mensen uitdaagt om hun creativiteit in te zetten. ‘Mijn missie is om anderen (weer) te laten ervaren hoe het is om gewoon te creëren. Spelenderwijs, zoals je als kind deed.’