Gastlenen in heel Nederland

Gepubliceerd op: 6 juli 2018 11:28

Op vakantie in Nederland en toch nog even wat extra boeken lenen? Dat kan met je bibliotheekpas. Hiermee kun je gastlenen in heel Nederland.

Lenen waar je wilt

Met je bibliotheekpas kun je lenen waar je maar wilt. Handig voor als je wilt lenen in de plaats waar je werkt, studeert of sport. Je kunt met jouw bibliotheekpas lenen in vrijwel elke bibliotheek. Bijvoorbeeld een grotere bibliotheek of één die open is als jij toch in de buurt bent. En terugbrengen kan ook in je eigen bibliotheek. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je leent en inlevert!

Eenvoudig geregeld

Neem bij het eerste bezoek aan de gastbibliotheek je bibliotheekpas van FlevoMeer Bibliotheek en een geldig legitimatiebewijs mee. Na controle kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek. De geleende materialen mag je inleveren bij de bibliotheek waar je geleend hebt, of in je eigen bibliotheek. En wil je bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!

• Met een basis- of sterabonnement kun je gastlenen in een andere bibliotheek.
  • Als lener heb je te maken met de voorwaarden van de bibliotheek waar jij wilt lenen.
  • Er zijn bibliotheken waar je toch een pasje moet laten maken. En soms kunnen er aan het maken van een pasje kosten verbonden zijn.

Kijk op de website van de Nationale Bibliotheekpas voor alle mogelijkheden.