Gastlenen bij alle bibliotheken in Nederland

Gepubliceerd op: 3 juli 2017 11:28

Met uw bibliotheekpas kunt u nu gastlenen in heel Nederland. Met gastlenen kunt u boeken en andere media buiten uw woonplaats lenen, bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of op vakantie bent.

Meer lenen

Met een basis- of sterabonnement kunt u gastlenen in een bibliotheek buiten Flevoland. Lenen in De Nieuwe Bibliotheek Almere kon al jaren, deze service blijft van kracht.  Het aantal materialen dat u uit de gastbibliotheek leent, komt boven op het aantal uitgeleende materialen van FlevoMeer Bibliotheek.

Eenvoudig geregeld

Neem bij het eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw bibliotheekpas van FlevoMeer Bibliotheek en een geldig legitimatiebewijs mee. Na controle van uw pas en identiteit wordt er een bibliotheekpas van de gastbibliotheek aangemaakt. Hiermee kunt u meteen materialen lenen in de gastbibliotheek.

Bij het volgende bezoek aan de gastbibliotheek heeft u alleen nog de bibliotheekpas van de gastbibliotheek nodig. U kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. De voorwaarden van de gastbibliotheek zijn van toepassing op de materialen die u daar leent. U kunt dit nakijken op de website van de gastbibliotheek.

En wilt u bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!