Schrijfwedstrijd ‘Liefde voor Flevoland’

Gepubliceerd op: 29 januari 2019 11:00

In aanloop naar de Boekenweek organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten een schrijfwedstrijd. Inwoners van de gemeente Dronten kunnen een verhaal of gedicht insturen gebaseerd op de foto-expositie ‘Flevolandscapes’ die vanaf 14 februari te bezichtigen is in de bibliotheek.

Vanuit zijn liefde voor Flevoland heeft Danny Tax 'Flevolandscapes' bedacht en uitgewerkt. Dit betreft een serie beelden van Flevoland vanuit Danny's eigen kijk op het Flevolandse landschap. Hij hoopt dat wanneer u even stilstaat bij zijn beelden, even stil kunt staan in de hectiek van het leven. En dat het u doet realiseren dat er zoveel moois is, vaak zo dichtbij. Werk om bij weg te dromen...

Liefde voor Flevoland

Naast Danny Tax zijn er meer inwoners van Flevoland die van hun geliefde polder houden. Flevomeer Bibliotheek Dronten wil de inwoners van de gemeente Dronten dan ook uitdagen om aan de hand van de foto’s van de foto-expositie hun liefde voor Flevoland op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een verhaal of als gedicht van maximaal 1500 woorden. De schrijfwedstrijd loopt van vrijdag 15 februari tot vrijdag 15 maart en inzendingen kunnen opgestuurd worden naar dronten@flevomeerbibliotheek.nl o.v.v. Schrijfwedstrijd. Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen en de prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het Boekenbal in de Meerpaal en Flevomeer Bibliotheek Dronten op zaterdag 23 maart. De foto-expositie is tijdens openingstijden te bezoeken.

Voorwaarden Schrijfwedstrijd

• Deelnemers mogen maximaal één verhaal of gedicht insturen aan de hand van een zelfgekozen foto uit de expositie “Flevolandscapes” van fotokunstenaar Danny Tax.
  • Het betreft een kort verhaal of een gedicht met een maximaal aantal van 1500 woorden. Het is in het Nederlands geschreven, het lettertype moet duidelijk leesbaar zijn.
  • Het verhaal is niet eerder gepubliceerd (zelfstandige uitgave artikel of online)
  • De deelnemer is minimaal 18 jaar en woont in de Gemeente Dronten.
  • Alle inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld.
  • Door mee te doen aan deze wedstrijd geeft u FlevoMeer Bibliotheek toestemming om uw verhaal te publiceren op sociale media of de website van FlevoMeer Bibliotheek.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Mail uw verhaal/gedicht naar dronten@flevomeerbibliotheek.nl onder vermelding van Schrijfwedstrijd “Liefde voor Flevoland”.
  • De uiterste inzenddatum is vrijdag 15 maart 2019.
  • De prijsuitreiking van de Schrijfwedstrijd vindt plaats op zaterdagavond 23 maart tijdens het Boekenbal, alleen winnende deelnemers worden uitgenodigd voor die avond. U wordt dan ook verzocht aanwezig te kunnen zijn deze avond.