Gedichtenwedstrijd over Theater

Gepubliceerd op: 22 december 2017 11:00

Van 25 t/m 31 januari 2018 is de nationale Poëzieweek met dit jaar als thema Theater. Schrijf jij graag gedichten en lijkt het je leuk om mee te doen aan de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad? Lees dan in de reglementen hieronder wat je moet doen om mee te doen.

Hoe doe je mee?

• Stuur uiterlijk 18 januari een gedicht met als thema THEATER naar m.jansen@flevomeerbibliotheek.nl
  • Draag het ingezonden gedicht voor op donderdagavond 25 januari in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Wat is de honorering?

• De winnaar ontvangt een speldje.
  • De winnaar krijgt een podium op Sunsation.

Hoe vindt de jurering plaats?

• Na sluiting van de inzendtermijn, heeft de jury ongeveer een week de tijd om deze gedichten te lezen en te beoordelen.
  • Bij meer dan 15 inzendingen vindt een voorselectie plaats voor de voordracht.
  • Op donderdagavond 25 januari dragen de dichters hun inzending voor in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Daarbij worden zij beoordeeld op hun voordracht.
  • Het gemiddelde van deze voordracht en het gedicht geeft het eindoordeel van het jurylid.
  • De aanwezigen in het publiek ontvangen een stembiljet en beoordelen elke dichter.
  • De juryleden nemen het oordeel van het publiek mee in hun jurytaak en komen zo tot de winnaar.

Dronten

Ook in FlevoMeer Bibliotheek Dronten wordt een gedichtenwedstrijd georganiseerd in samenwerking met het Ichthus College. De brugklasleerlingen van het Ichthus College schrijven gedichten rond dit thema, en zorgen voor een beeldende vorm die uiting geeft aan hun gedicht. De docent selecteert per klas de 10 beste gedichten. Uit deze selectie kiest de jury de genomineerden voor het beste gedicht in zowel taal als vormgeving. Vanaf vrijdag 22 december zijn de genomineerde gedichten te bezichtigen op de afdeling Jong 12+ van FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 25 januari van 10.30 tot 11.30 uur in de kleine theaterzaal van De Meerpaal. Een vijfkoppige jury maakt dan bekend welke gedichten zij met de 1e, 2e en 3e plek bekronen. Ook maken zij bekend wie er met de vormprijs naar huis gaat. De prijs voor de beste voordracht wordt bepaald door de twee winnaars van vorig jaar.