Joshua Buijnink winnaar gedichtenwedstrijd

Gepubliceerd op: 29 januari 2021 11:15

Joshua Buijnink is de winnaar van onze gedichtenwedstrijd! "Joshua nam deel met een gedicht dat door zijn gelaagdheid en kwetsbaar onderwerp grote zeggingskracht toonde", zegt juryvoorzitter Thom Ummels.

De tien

De tien dichters die een plek bemachtigd hebben op de shortlist zijn: Igna Geveke (met het gedicht Samen), Marc Mik (met het gedicht Twee), Kirua Sinyangwe (met het gedicht Wij), André van der Wal (met het gedicht Samen), Sjoerd Feenstra (met het gedicht In paradisum), Joshua Buijnink (met het gedicht Samen), Neeltje Versteeg (met het gedicht Zomaar), Tine de Jong - Veenstra (met het gedicht Echt samen), Lisette Visser (met het gedicht Alleen maar samen) en Arthur van Putten (met het gedicht Uit vader moeder). Zij gingen met elkaar de strijd aan om de zilveren hanger en een plek op het podium van poëziefestival Sunsation.

Beste presentatie

De presentatievideo's nodigden uit tot creativiteit. Dat was goed te zien in de video van Lisette Visser. Volgens de vakjury wist zij haar gedicht te vervlechten in een creatief vormgegeven videopresentatie. De winnaars werden gisteravond verkozen tijdens een online live-event, op de startdag van de Poëzieweek. Dichter Ingmar Heytze was te gast en droeg verschillende gedichten voor.

Over de wedstrijd

Al jarenlang organiseerde FlevoMeer Bibliotheek Lelystad tijdens de Poëzieweek de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd, met op Landelijke Gedichtendag de voordrachtavond waarop ook de winnaar bekend gemaakt werd. Bij de komende editie, de elfde alweer en waarbij het thema heel toevallig ‘samen’ is, slaat vestiging Lelystad de handen ineen met de andere vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. De voordrachtavond vindt vanwege COVID-19 dit keer online plaats, met Ingmar Heytze als speciale gast. Iedereen kan zich via de oranje knop gratis aanmelden voor het online event op donderdagavond 28 januari.