Gedichtenwedstrijd: Verhalen om nooit te vergeten

Gepubliceerd op: 3 februari 2020 16:15

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties

Wie dicht er mee?

Laat je inspireren door het thema 'Verhalen om nooit te vergeten' en maak een gedicht hierover.  De winnende gedichten worden door de inzenders op de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in theater 't Voorhuys in Emmeloord voorgedragen.

Hoe doe je mee?

• Stuur uiterlijk 15 maart een gedicht in met als thema VERHALEN OM NOOIT TE VERGETEN. Dit kan via de oranje knop onder aan deze pagina.
  • Geef aan in welke leeftijdscategorie je hoort: basisschool groep 6, 7 of 8, 12 t/m 17 jaar of 18 jaar en ouder
  • Zet je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en e-mailadres op je gedicht
  • Het gedicht is geschreven in het Nederlands.
  • Het gedicht mag maximaal 25 regels lang zijn.
  • Per deelnemer kan 1 gedicht worden ingestuurd
  • Alleen gedichten van inwoners van de gemeente Noordoostpolder komen in aanmerking voor een prijs. Inzendingen van buiten de gemeente kunnen in aanmerking komen voor een eervolle vermelding.
  • De wedstrijd is bedoeld voor (nog) onbekend dichttalent en niet voor dichters die één of meerdere bundels hebben uitgebracht bij een erkende uitgeverij.
  • De gedichten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit: Wethouder Wiemer Haagsma, Nienke Feddes en Fokke Geert Hoekstra.
  • Het is niet mogelijk in beroep te gaan tegen of te corresponderen over de beslissing van de jury.
  • Het gedicht moet geschikt zijn om voor te dragen voor een groot publiek.
  • De ingezonden gedichten worden geplaatst op de website van de deelnemende organisaties.
  • De winnaar draagt op maandag 4 mei 2020 zijn/haar gedicht voor tijdens de herdenkingsbijeenkomst in theater 't Voorhuys in Emmeloord.
  • De rechten van de gedichten zijn vrij, zodat zij met bronvermelding gepubliceerd mogen worden in het kader van 'Herdenking 4 mei'.
  • Uit de ingezonden gedichten kiest de jury drie inzendingen per categorie.
  • Alleen de prijswinnaars krijgen in de week van 9 april 2020 bericht.

Organisatie

De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, ROC Friese Poort, boekhandel The Readshop Marsman, het Comité 4 mei Noordoostpolder (bestaande uit vertegenwoordigers van de Vereniging tot Viering Nationale Gedenkdagen, de Raad van Kerken Emmeloord en gemeente Noordoostpolder).