Gedichtenwedstrijd: De toekomst is nu

Gepubliceerd op: 12 december 2019 16:15

Van 30 januari t/m 5 februari 2020 vindt de Poëzieweek plaats in Nederland en Vlaanderen en het thema dit jaar is ‘De toekomst is nu’. Schrijf jij graag gedichten en lijkt het je leuk om mee te doen aan de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad? Lees dan in de reglementen hieronder wat je moet doen om mee te doen.

REGLEMENTEN

Hoe doe je mee?

• Stuur uiterlijk 16 januari een gedicht in met als thema DE TOEKOMST IS NU. Dit kan via de oranje knop onder aan deze pagina.
  • Draag het ingezonden gedicht voor op donderdagavond 30 januari in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.
  • Geef het aan als je 12 tot 18 jaar bent; dan doe je mee aan de Jaarlijkse Jongeren Poëzieprijs. Volwassenen vanaf 18 jaar doen mee aan de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd.

Wat is de honorering?

• De winnaar ontvangt een zilveren hangertje.
  • De winnaar krijgt een podium op Sunsation.

Hoe vindt de jurering plaats?

• Na sluiting van de inzendtermijn, heeft de jury ongeveer een week de tijd om deze gedichten te lezen en te beoordelen.
  • Bij meer dan 15 inzendingen vindt een voorselectie plaats voor de voordracht. Uiterlijk 27 januari ontvangen de deelnemers een bericht of ze door zijn en mogen voordragen op donderdagavond 30 januari.
  • Op donderdagavond 30 januari dragen de dichters hun inzending voor in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Daarbij worden zij beoordeeld op hun voordracht.
  • Het gemiddelde van deze voordracht en het gedicht geeft het eindoordeel van het jurylid.
  • De aanwezigen in het publiek ontvangen een stembiljet en beoordelen elke dichter.
  • De juryleden nemen het oordeel van het publiek mee in hun jurytaak en komen zo tot de winnaar.

Pauze-act

Om de zenuwachtige dichters tijdens het juryberaad te ontstressen, hebben we een inspirerende dichter uitgenodigd als pauze-act. Deze dichter maken we binnenkort bekend. Toegang voor de avond kost €7,50, deelnemers aan de wedstrijd krijgen gratis toegang. Bibliotheekleden en Vrienden van de Bieb krijgen €2,50 korting. Voor leerlingen is de toegang op vertoon van de schoolpas €3,50.