Gedichtenwedstrijd over Vrijheid

Gepubliceerd op: 4 december 2018 11:00

Van 31 januari t/m 6 februari 2019 is de nationale Poëzieweek met dit jaar als thema Vrijheid. Schrijf jij graag gedichten en lijkt het je leuk om mee te doen aan de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad? Lees dan in de reglementen hieronder wat je moet doen om mee te doen.

Hoe doe je mee?

• Stuur uiterlijk 25 januari een gedicht met als thema VRIJHEID naar m.jansen@flevomeerbibliotheek.nl
  • Draag het ingezonden gedicht voor op donderdagavond 31 januari in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Wat is de honorering?

• De winnaar ontvangt een zilveren hangertje.
  • De winnaar krijgt een podium op Sunsation.

Hoe vindt de jurering plaats?

• Na sluiting van de inzendtermijn, heeft de jury ongeveer een week de tijd om deze gedichten te lezen en te beoordelen.
  • Bij meer dan 15 inzendingen vindt een voorselectie plaats voor de voordracht.
  • Op donderdagavond 31 januari dragen de dichters hun inzending voor in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Daarbij worden zij beoordeeld op hun voordracht.
  • Het gemiddelde van deze voordracht en het gedicht geeft het eindoordeel van het jurylid.
  • De aanwezigen in het publiek ontvangen een stembiljet en beoordelen elke dichter.
  • De juryleden nemen het oordeel van het publiek mee in hun jurytaak en komen zo tot de winnaar.

Pauze-act: Lévi Weemoedt

Om de zenuwachtige dichters in de pauze te ontstressen, hebben we Lévi Weemoedt (onlangs nog te gast bij DWDD) uitgenodigd om alle aanwezigen te vermaken met zijn light verses. Toegang voor de avond kost €7,50, deelnemers aan de wedstrijd krijgen gratis toegang.