Gratis kranten lezen met PressReader

Gepubliceerd op: 26 mei 2016 12:05

Haal de kranten digitaal op in FlevoMeer Bibliotheek en lees ze thuis of onderweg!

PressReader is een databank met duizenden dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen. Elke dag kunt u via de PressReader-app de nieuwste kranten of tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen. Vanaf nu biedt FlevoMeer Bibliotheek PressReader aan.

Kranten én tijdschriften

PressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied het NRC. Daarnaast staan er ook bekende tijdschiften in PressReader als Top Gear, Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide en Classic Cars. De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak. Op de site van PressReader is een voorproefje en een titeloverzicht per land te vinden.

Thuis lezen

Met de mobiele app van PressReader kunt u de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen op mobiel of tablet. Ga hiervoor eerst naar FlevoMeer Bibliotheek, maak daar verbinding met het wifi-netwerk en download de gewenste kranten of tijdschriften. De PressReader-app is gratis te downloaden voor:

iTunes App store (Apple)

Google Play Store (Android)

Windows App Store (Microsoft)

Blackberry World

7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!

De PressReader-app bevat de zogenaamde 'Radiant Access functie'. Dat houdt in dat na een bibliotheekbezoek met uw tablet of mobiel, u contact hebt gemaakt via de PressReader-app met het wifi-netwerk. U kunt dan nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Wilt u daarna de app blijven gebruiken, dan kunt u in de bibliotheek opnieuw contact maken en weer 7 dagen gratis downloaden. PressReader is door iedereen te gebruiken, u hoeft géén lid van de bibliotheek te zijn.

PressReader op de laptop

Pressreader kan in de bibliotheek ook op de laptop worden bekeken. Ga dan naar de website van Pressreader. Ook voor de laptop geldt, dat zodra u contact heeft gemaakt met het wifi-netwerk van FlevoMeer Bibliotheek u thuis 7 dagen lang kranten en tijdschriften kunt downloaden.

PressReader is beschikbaar op de pc's in de bibliotheek

Ga naar de website van Pressreader om de kranten en tijdschriften op een computer in de bibliotheek te raadplegen.

Veel tijdschriften over hobby's

In PressReader kan gezocht worden op land, taal en op onderwerp. Op onderwerp komt u veel buitenlandse tijdschriften tegen over bijvoorbeeld koken, handwerken, gamen, financiën, tuinieren, sport en reizen. Voor bijna elke hobby en elk beroep is er wat interessants te lezen op PressReader.