Huis voor Taal Dronten verrast door eindejaarsgift

Gepubliceerd op: 22 december 2017 10:45

Afgelopen week werd Huis voor Taal Dronten verrast met een eindejaarsgift door een aantal organisaties.

Aannemersbedrijf Bramer B.V. en Bramer Projectontwikkeling overhandigde een cheque van € 1.250,- aan sociaal werker Mirjam Bloedjes van Huis voor Taal. Een aantal jaren geleden zijn Aannemersbedrijf Bramer B.V. en Bramer Projectontwikkeling gestopt met het geven van relatiegeschenken voor Kerst. In plaats daarvan schenkt het bedrijf geld aan een goed doel. Het is één van de manieren waarop Bramer invulling geeft aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ieder jaar gaat het geld naar een organisatie in een andere gemeente waar het bedrijf is gevestigd of veelvuldig aan het werk is.

Ook de organisaties, de Rotary en de Odd Fellows, deden een financiële gift aan Huis voor Taal. Dit geld is besteed aan de aanschaf van nieuwe spellen en boeken ten behoeve van de taalbegeleiding.

Met de deelnemers is eveneens een bezoek gebracht aan het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Door het bezoek aan museum leerde de anderstalige deelnemers meer over de geschiedenis van Flevoland.

Taalhulp

Huis voor Taal zorgt dat wekelijks taalvrijwilligers zich in kunnen zetten voor taalhulp aan inwoners binnen de gemeente Dronten. Zij doen dit in alle drie de dorpen in de bibliotheek. Het doel is om iemand meer zelfvertrouwen te geven in het gebruik van de Nederlandse taal. Diverse activiteiten en materialen worden hiervoor ingezet. De missie is durven, doen en je prettig voelen. Door elkaar te ontmoeten en met de taal aan de slag te gaan is het makkelijker en zelfs leuk. Iedereen leert van elkaar en onderling hebben deelnemers en vrijwilligers veel plezier. Huis voor Taal is voor arbeids- en huwelijksmigranten, Nederlanders die wat minder goed zijn met schrijven of lezen. Ook helpen we inwoners met het verbeteren van hun digitale vaardigheden.