Lelystad geeft licht

Gepubliceerd op: 5 december 2017 11:00

In december staat Lelystad volledig in het teken van Lelystad geeft licht.

Ook FlevoMeer Bibliotheek doet hieraan mee door in de feestmaand vanaf 7 december (na Sinterklaas) een grote kerstboom in de bibliotheek te plaatsen, waar Lelystedelingen een kaartje in kunnen hangen met een boek- of filmtitel die voor hen heel waardevol is. Iedereen is welkom om iets in de boom te hangen, maar ook om te komen kijken wat er allemaal in de boom hangt.

Inspiratieboom voor iedereen

Bezoekers krijgen een kaartje en hen wordt gevraagd om hier een titel van een boek of film op te schrijven waardoor hun leven op één of andere manier werd verrijkt. Boeken of films die hen hebben geïnspireerd of waardoor hun leven een nieuwe weg insloeg. Bezoekers kunnen hier naar wens bij schrijven op welke manier de titel hen heeft geraakt. Als het goed is komt deze boom in december dus steeds voller te hangen met boek- en filmtitels die voor Lelystedelingen bijzonder en waardevol zijn en die wellicht een inspiratiebron kunnen vormen voor de andere inwoners. Dit sluit mooi aan bij de doelstelling Lelystad geeft licht: warmte, gezelligheid, liefde en veel mooie (kerstboom)lichtjes.

Over ‘Lelystad geeft licht’

'Lelystad geeft licht' is een moment van samenzijn en samen sterk staan. Verschillende partijen in Lelystad slaan de handen ineen om van 'Lelystad geeft licht' de gezelligste dagen in december te maken. Warmte, gezelligheid, liefde en veel mooie lichtjes.