Knallend 50-jarig jubileum: FlevoMeer Bibliotheek Lelystad viert feest

Gepubliceerd op: 14 oktober 2017 08:15

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad stond vrijdag 13 oktober stil bij het feit dat Lelystad alweer vijftig jaar een bibliotheek heeft. Dit werd de hele dag door uitbundig gevierd.

Officiële opening

's Ochtends werd het programma officieel geopend door directeur Jan Gommer en wethouder Janneke Sparreboom. Speciaal voor de gelegenheid schreef stadsdichter Thomas Gerla een gedicht, dat hij aan de toehoorders voordroeg. Er reed een vrachtwagen van Holwerda met medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek door Lelystad voor een heuse voorleesestafette en tijdens het openingsmoment was er een live verbinding met de vrachtwagen, waarop te zien was dat daar druk geknutseld werd. Natuurlijk werden bezoekers van de bieb getrakteerd op koffie en gebak.

Workshops en voorstellingen

Ook voor de kinderen was er genoeg te vieren. ’s Middags waren er workshops Boekvouwen en Hologramprojector maken te volgen. Monique Wakker gaf twee fantastische vertelvoorstellingen voor de kleintjes op basis van het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij.’ Dat leverde veel enthousiaste kindergezichtjes op. De oudste basisschoolleerlingen konden bij Vrijdag Blijdag leren omgaan met geld. Rabobank gaf een spannende quiz, waarbij de kinderen zich bewust werden van de waarde van geld.

Bier, Wijn en Woorden

's Avonds werd de jubileumdag afgesloten met de feestavond ‘Bier, Wijn en Woorden’. Het officiële programma werd gevuld door de stadsdichters, De Dijkdichters, Dam Backer en Jan-Willem Anker. Het geheel werd feestelijk omlijst door muziek van De Boeierband en catering van de Eetalage. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad kijkt terug op een fantastische jubileumdag!