Multitouchtafel over geschiedenis Dronten

Gepubliceerd op: 18 mei 2018 11:38

Met een grote swipe werd de multitouchtafel in FlevoMeer Bibliotheek Dronten geopend door Inge Zwijnenburg van Rabobank Flevoland.

Dankzij de Rabobank kon deze tafel aangeschaft worden waarop de eigen geschiedenis van gemeente Dronten te zien is. De verhalen op de tafel zorgden voor veel herkenning bij de bezoekers.

Beelden van de oude Meerpaal die herinnerden aan zeskamp, Stuif es in of andere oude televisieprogramma’s. Films van de drooglegging van de polder. Informatie over de Swifterbantcultuur. De Zuiderzeewet uit 1918. Door het aanraken kunnen er filmpjes afgespeeld worden, extra informatie opgevraagd worden of foto’s worden bekeken. Natuurlijk werd er even ingezoomd op het bekende Rabobank spaarvarken.

Binnenkort komt er ook een multitouchtable in bibliotheek Lelystad en in bibliotheek Noordoostpolder werd vorig jaar al een multitouchtable in gebruik genomen. Op alle tafels zijn verhalen met foto’s en filmpjes over de lokale geschiedenis te zien. De verhalen worden in samenwerking met verschillende historische verenigingen gemaakt. Iedereen is van harte welkom om de verhalen op de tafel te bekijken.