Poëziewedstrijd over Humor

Gepubliceerd op: 13 januari 2017 15:55

Schrijf je poëzie en zou je graag je talenten ten gehore willen brengen? Ga de uitdaging aan: stuur voor 25 januari een gedicht in voor de poëziewedstrijd.

Ter gelegenheid van de Poëzieweek en de Landelijke Gedichtendag organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad - voor de achtste keer alweer - haar jaarlijkse Poëziewedstrijd. Er is één belangrijke voorwaarde: het gedicht moet te maken hebben met het thema van de Poëzieweek, Humor. De deelnemers krijgen de kans om hun zelfgemaakte en vooraf ingezonden gedicht te komen voordragen op het open podium, tijdens de Landelijke Gedichtendag op donderdag 26 januari in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Deze begint om 19:30 uur en de toegang is gratis. Tijdens deze avond kunnen publiek en jury hun stem uitbrengen. De winnaar krijgt een plaats op het podium tijdens het Flevolandse Poëziefestival Sunsation in juni.

Voor deelname gelden er een paar spelregels: per dichter één zelfgemaakt gedicht dat nog niet eerder is gepubliceerd en het thema Humor is erin
verwerkt. Doe mee en stuur het gedicht voor 25 januari 2017 in bij Marianne Zuidveld.

Humor in poëzie is soms ongemakkelijk, bijvoorbeeld als dichters ironie of spot gebruiken om een maatschappelijke wantoestand aan te klagen. Het is voor veel dichters vooral een manier om met de dubbelzinnigheid van situaties om te gaan. Poëzie wordt mooier als je het samen beleeft.