Prijswinnaars fotowedstrijd bekend

Gepubliceerd op: 3 december 2018 18:00

Een enorm succes. Zo omschrijven Het Flevo-Landschap, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, CameraNu.nl en fotograaf Peter Abbes de fotowedstrijd die zij gezamenlijk organiseerden. Maar liefst 132 mensen pakten hun camera en togen naar Natuurpark Lelystad om de herfst vast te leggen. Na een stemronde tussen 10 genomineerden op Facebook en bij de expositie in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad bleken de elanden van Marit Mouwen-Dobber het meest gewaardeerd door het publiek.

Succes

“Het was een behoorlijke klus om de tien genomineerden te kiezen”, zegt juryvoorzitter Peter Abbes, die samen met een boswachter van Natuurpark Lelystad de foto’s beoordeelde. “We hebben goed gekeken naar diversiteit, detail en ook of de foto daadwerkelijk in Natuurpark Lelystad is gemaakt.” De jury werd overweldigd door 132 deelnemers. “Daar hadden we uiteraard op gehoopt, maar we hadden nooit verwacht dat het zo’n succes zou zijn”, geeft Grietje Hulsker van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad toe. “Bezoekers van de bibliotheek hebben tijdens de expositie massaal hun stem uitgebracht. De meningen waren behoorlijk verdeeld, maar uiteindelijk bleek Marit de duidelijke winnaar.”

Winnaar

Winnaar Marit kreeg maandag 3 december de hoofdprijs uitgereikt; een rondleiding door de boswachter van Het Natuurpark. “Een mooie plaat, moeder en jong worden op mooie wijze benadrukt. Een liefdevol beeld”, luidde het juryrapport. Ook de nummers twee en drie werden in het zonnetje gezet. Randy van Domselaar greep met ‘het winterkoninkje in de herfst’ net naast de hoofdprijs, maar kreeg net als nummer 3 Eljada Bos met ‘het geheim van Het Natuurpark’ een prachtig fotoboek, gesponsord door CameraNu.nl uit Urk.

Over FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek wil in deze snel veranderende wereld doelgericht de toekomst in gaan. Met één verbindend element: bij alles wat we doen ligt onze focus op de maatschappelijke betekenis. Deze betekenis krijgt vorm op vier belangrijke terreinen: educatie, cultureel, sociaal en economisch.

De winnende foto: 'De elanden' van Marit Mouwen-Dobber

De tweede prijs ging naar Randy van Domselaar met ‘Het winterkoninkje in de herfst’.

Eljada Bos werd derde met 'Het geheim van Het Natuurpark’.