Safer Internet Day

Gepubliceerd op: 6 februari 2018 08:30

Vandaag is het Safer Internet Day en dit is de start van een week om aandacht te vragen voor online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. Onze mediacoach Ronald van Til geeft enkele tips.

"Als ouder leef je vaak in een hele andere wereld dan je kind als het gaat over sociale media. Soms heb je geen idee wat je kind op internet aan het doen is en daarom is het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven," vertelt Ronald. 

"In plaats van dat je vraagt hoe was op het school, kun je ook vragen heb je nog een leuk berichtje gelezen? Wat zijn je top 3 apps op je telefoon? Wie is je favoriete vlogger en waarom? Op de site van Mijnkindonline vind je nog meer ideeën over gespreksonderwerpen met je kind, bijvoorbeeld over selfies of vlogs."

Lessen en ouderavonden

Ook in de bibliotheek zijn we hier mee bezig. We geven onder ander lessen op school over veilig internet, verzorgen ouderavonden over sociale media en helpen basisscholen visie te bepalen op het gebied van mediawijsheid door middel van een spel. Wilt u meer hierover weten, neem dan contact op met Ronald van Til of Tjarko Roorda