Schrijfwedstrijd 50 jaar bibliotheek Lelystad

Gepubliceerd op: 14 september 2017 14:47

Op 13 oktober 2017 vieren we dat Lelystad al 50 jaar een bibliotheek heeft! En waar zou de bibliotheek die 50 jaar geweest zijn zonder bezoekers? Vertel het ons in een verhaal.

FlevoMeer Bibliotheek vindt het dan ook belangrijk dat de bezoekerservaringen van de afgelopen 50 jaar onder de aandacht komen tijdens deze viering. Daarom organiseert de bibliotheek een schrijfwedstrijd, waarbij zij de inwoners van Lelystad uitnodigt om hun leukste, meest bijzondere, grappige of misschien wel romantische ervaring in de bibliotheek op papier te zetten in de vorm van een kort verhaal of een column.

De beste drie inzendingen worden beloond met een leuke prijs. Meedoen is eenvoudig: stuur je verhaal uiterlijk 8 oktober per mail naar Marijke Jansen.

Voor iedereen uit Lelystad

Omdat veel van de bibliotheekbezoekers kinderen zijn, is er geen minimum leeftijd aan de wedstrijd gesteld. Iedereen mag meedoen, mits hij of zij woonachtig is in de gemeente Lelystad of op andere wijze een sterke binding heeft met Lelystad. De verhalen moeten immers gaan over onze bibliotheek. Het gaat om korte verhalen van maximaal 500 woorden. Bij de beoordeling van de verhalen wordt gelet op correct gebruik van de Nederlandse taal, originaliteit van de verhaallijn, schrijfstijl en geloofwaardigheid van zowel het verhaal als de personages. Het reglement is hier te vinden.