Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. Met de Afhaalbieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Tips voor Thuis voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Schrijvers online in de klas

Gepubliceerd op: 22 april 2021 14:45

Ieder jaar maken heel veel schoolklassen kennis met een schrijver die persoonlijk bij hen in de klas komt. Vanwege corona gaat dit jaar alles digitaal.

Van 12 april tot aan de meivakantie brengen 20 kinderboekenschrijvers een online bezoek aan 65 schoolklassen van groep 1 t/m 8. Zo kunnen 1.483 kinderen toch nog een schrijver ontmoeten.

De leerlingen hebben zich voorbereid door het lezen van zo veel mogelijk boeken van de schrijver die hen bezoekt en het bedenken van vragen. Deze kunnen gaan over het schrijverschap maar ook over persoonlijke zaken. Het doel van deze activiteit is het bevorderen van lezen. En dat lukt heel goed, want in de periode na de bezoeken is er een run op de boeken van de schrijvers. Het duurt dan echt een tijdje voordat de boeken van deze schrijvers weer op de plank staan in de bibliotheek.

Deze schrijvers bezoeken dit jaar online de klassen:

• Anke Kranendonk
  • Annemarie Bon
  • Corien Oranje
  • Erik van Os
  • Frank van Pamelen
  • Gerard van Gemert
  • Harmen van Straaten
  • Lida Dijkstra
  • Loes Riphagen
  • Manon Sikkel
  • Marja Meijer
  • Mark Haayema
  • Nanda Roep
  • Rian Visser
  • Thijs Goverde
  • Tjibbe Veldkamp
  • Victoria Farkas
  • Willeke Brouwer

Rian Visser tijdens haar online bezoek aan de Roderik van Voorstschool in Emmeloord

Leerkracht: Het was erg leuk. Rian gaf veel informatie over het schrijverschap en zei dat zij ook een uitvinder is. Ook zijn de kinderen aan de slag gegaan met leuke opdrachten.

Erik van Os tijdens zijn online bezoek aan de Albatros in Lelystad

Leerkracht: Het bezoek was erg leuk, de kinderen hebben veel vragen kunnen stellen die uitgebreid zijn beantwoord. Erik heeft voorgelezen uit zijn nieuwste boek, de illustraties konden wij via het scherm meekijken. Erik heeft live met zijn gitaar nog "vieze liedjes" gezongen, kinderen konden meezingen. Het was een hele leuke ervaring voor de kinderen.

Victoria Farkas tijdens haar online bezoek aan de Tamarisk in Biddinghuizen

Victoria Farkas: Heb je veel fantasie? Schrijf alles op, want daar kun je een miniboek van maken.