Onze vestigingen zijn gesloten t/m 15 maart. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Stadsdichter Thomas Gerla presenteert Gedichtenwedstrijd

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 18:40

Met 23 inzendingen sloot de inzendtermijn voor de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad afgelopen vrijdag. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij: op donderdagavond 31 januari is de voordrachtavond in de bibliotheek.

Stadsdichter Thomas Gerla praat de avond aan elkaar en in de jury dit jaar Dorée de Kruijk - oprichter van de Gedichtenmuur, Thom Ummels – oprichter en bestuurslid van poëziefestival Sunsation en Jan Gommer – directeur van FlevoMeer Bibliotheek. Aan hen de lastige taak om te beoordelen welke dichter het mooiste gedicht heeft geschreven én voorgedragen rondom het thema Vrijheid. Tijdens het juryberaad komt een van Nederlands meest populaire dichters het publiek vermaken met zijn poëzie: Lévi Weemoedt. Hij zal maar liefst een uur vertellen en voordragen. Kortom: het belooft een mooie avond te worden waarin de poëzie wordt gevierd. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. 

23 inzendingen en drie jongeren in de finale!

Afgelopen vrijdag was de laatste dag dat mensen een gedicht konden insturen met het thema Vrijheid. De teller eindigde op 23 inzendingen! De jury zal er een lastige taak aan hebben om een shortlist samen te stellen van de beste 15 die hun inzending in de bibliotheek mogen voordragen tijdens de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd. Dit jaar is er namelijk ook voor het eerst ruimte gemaakt in het programma voor jongeren. De drie finalisten van op de poëziewedstrijd op middelbare praktijkschool De Steiger dingen mee naar de allereerste Jongeren Poëzieprijs. 

Gedichtenwedstrijd

Van donderdag 31 januari t/m woensdag 6 februari vindt de Nationale Poëzieweek 2019 plaats in Nederland en Vlaanderen. Op donderdagavond 31 januari, de Landelijke Gedichtendag, organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad daarom de jaarlijkse Gedichtenwedstrijd. Tijdens deze avond dragen de dichters hun inzending voor aan het aanwezige publiek en de jury. Zowel het gedicht als de voordracht worden hierbij beoordeeld.