Thomas Gerla nieuwe stadsdichter Lelystad

Gepubliceerd op: 2 juni 2017 16:18

Thomas Gerla is de winnaar van de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Lelystad. De acht kandidaten droegen op donderdagavond 1 juni een gedicht voor in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, waarna wethouder Janneke Sparreboom de winnaar bekend maakte.

Na goedkeuring door het College van B&W zal de nieuwe Stadsdichter van Lelystad tijdens Sunsation op vrijdagavond 23 juni de functie officieel op zich nemen, waarna hij het festival op zaterdagochtend 24 juni mag openen.

Het juryoordeel

Jan Gommer liet namens de jury weten dat er veel talent bij zat deze verkiezing en dat de kwaliteit van de inzendingen erg hoog was. Daardoor was het ook lastig kiezen. Toch sprong Thomas Gerla er voor hen bovenuit; enerzijds door zijn bevlogen poëzie, anderzijds door zijn voordracht. Het publiek, dat ook zijn stem mocht uitbrengen, was unaniem: ook zij kozen Thomas Gerla als hun nieuwe stadsdichter.

De jury

De jury bestond deze keer uit Joke van den Brink (organisatie poëziefestival Sunsation, Caroline in ’t Veld (singersongwriter), Petanak (Peter van Beurden, derde Stadsdichter van Lelystad) en Jan Gommer (directeur FlevoMeer Bibliotheek). Tijdens het juryberaad wist Jaap Robben de bezoekers te vermaken én te verrassen met zijn prachtige en humoristische poëzie.